Bombaerős negyeddöntők lesznek a Bajnokok Ligájában

<p>Hamarosan kisorsolják a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének párosításait, ám az más most biztos, hogy ez az utóbbi évtized legerősebb mezőnye. Nincs potyacsapat, és sok az esélyes.</p>

 

Délben a svájci Nyonban kisorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőinek párosítását. Egyben kiderül, ki kivel találkozhat az elődöntőben és melyik ágról ki juthat a fináléba.

A Bajnokok Ligájában 2003-ban vezették be a nyolcaddöntőt – megszüntetve a második csoportkört –, azóta egyszer sem fordult elő, hogy mindegyik csoportelső továbbjusson. A 2007/2008-as szezonban például öt csoportmásodik is továbbjutott a negyeddöntőbe. Tavaly például a Galatasaray és a Málaga is a nyolc között volt.

Az, hogy csoportmásodikok jutottak tovább, nem jelenti automatikusan azt, hogy ezek mind gyenge csapatok lettek volna. Ám ha megnézzük az idei felhozatalt, látjuk, hogy egyrészt egyik csapat sem érkezett közepesnek vagy gyengének mondható ligából, másrészt a Manchester Unitedet kivéve az összes negyeddöntős saját topligája dobogós helyén áll – az angoloknak viszont erős keretük van, meglepetésre teljesítenek alul. A nyolc negyeddöntősből hat a bajnoki címért küzd (a Dortmund második, de hátránya gyakorlatilag leküzdhetetlen), a bivalyerős Bayern már de facto bajnok, s ugyanez érvényes a francia ligában a Paris SG-re is.

A negyeddöntőben lehet El Clásico (FC Barcelona–Real Madrid), a tavalyi döntő újrajátszása (Bayern–Dortmund), az utóbbi évek két gigászának csatája (FC Barcelona–Bayern), de egy Barca–Chelsea vagy egy Real–Chelsea is pikáns összecsapás lenne. 

A fogadóirodák szerint a címvédő Bayern az esélyes a végső győzelemre, a második-harmadik helyre a Barcelonát és a Real Madridot sorolják a bookmakerek. A BL-ben (1992 óta hívják így a sorozatot) még senkinek sem sikerült a címvédés. Eddig négy csapat jutott ehhez a legközelebb (AC Milan 1995, Ajax Amsterdam 1996, Juventus 1997, Manchester United 2009), ám címvédőként elbukták a döntőt, a Juventus például toronyesélyes favoritként. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?