Bol-dognak vége, új kabala készül

A magyar és nemzetközi kritikaáradat után pályázatot írnak ki a 2017-es vizes világbajnokság kabalaállatá-ra.

A magyar és nemzetközi kritikaáradat után pályázatot írnak ki a 2017-es vizes világbajnokság kabalaállatá-ra. Bol-dogot rövid élete végén már Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke is megtagadta egy tévéműsorban.

A puli, aki a Bol-dog nevet kapta, kis plüssállatként kifejezetten aranyos volt, az egész alakos jelmez azonban nagyon rosszul sikerült. A közvélemény háborgott, volt, aki „horrorpulinak”, más „2017-es vak komondornak” nevezte a kabalaállatot.

Bol-dog sorsa Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorában teljesedett be: a műsorvezető teljesen összezavarta Gyárfás Tamást, a szövetség elnökét, aki először bizonygatta, hogy ő sosem látta a jelmez verziót („Azt mi nem használjuk. Azt valaki hozta, egy rokon.”), a kézbe fogható plüssfigurát pedig pozitívan fogadták Kazanyban. Amikor szembesítették azzal, hogy közös képen pózol Bol-doggal, arra terelte a témát, hogy az E. T. címszereplője „rémisztőbb”. Gyárfás később elmondta, Bol-dogot valaki „ingyen, barátságból, gyorsan” készítette, majd azzal zárta mondandóját: „Ha azt kívánja, hogy más legyen, más lesz. Csinálunk egy másikat, és az lesz. Bol-doghoz nem ragaszkodom.”

Tegnap a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, hogy „Bol-dog kimúlt”, a vb kabalafigurájára pályázatot fognak kiírni. „Annyival tartozunk Bol-dog emlékének, hogy közöljük: nem is volt annyira csúnya, mint amilyennek beállították. Az a förmedvény, amely bejárta a sajtót, nem Bol-dog, hanem csak egy maszk volt, amelyet egy vállalkozó szellemű munkatársunk zárt körben magára öltött. Azért volt olyan nagy a szeme, hogy kilásson. Amúgy a kis pulit Kazanyban szeretettel fogadták, de ha a sportbarátoknak nem nyerte el a tetszését, akkor el kell búcsúznunk tőle” – áll a közleményben. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?