Bögi Sándor sikeréve volt 2015

<p>Barcelonában zárta le pályafutása legsikeresebb évét Bögi Sándor dunaszerdahelyi veterán ultrafutó.&nbsp;</p>

Elindult és két szlovák csúcsot javított a katalán városban rendezett ultramaratonon.Tizenkét óra alatt 89,914 km-t, huszonnégy óra alatt pedig 129,786 kilométert futott le, mindkét eredmény a hatvanévesek között (M60) új országos rekord. „Örülök, hogy ultrafutó barátom révén rajthoz állhattam a jótékonysági versenyen, amely az izomsorvadásban szenvedők megsegítését szolgálta – mondta érdeklődésünkre a futóvilágban nagyra becsült sportember. – Tavaly négy ezüstcímkés ultraversenyt jegyeztek a világon, az egyik a barcelonai volt. Nagy dolog számomra, hogy indulhattam életem első ilyen rangú viadalán, korábban csak a bronz fokozatúakra jutottam el. Az is mérföldkő volt, hogy először futottam ultraversenyt atlétikai pályán, igaz, nem az olimpiai stadionban. Rekordért utaztam, s ezt maradéktalanul sikerült is teljesítenem.” Két nagy álma teljesült Bögi Sándornak 2015-ben: korosztályában megnyerte a hatnapos ultramaraton Világkupát, és a bősi Darnay Barnabás személyében sikerült találnia egy vezetőt, akire rábízhatja kísérő csapatát. Közös bemutatkozásuk április elején lesz. „Európa leghosszabb közúti futóversenyére, a Miláno–San Remo kerékpárverseny útvonalán megrendezett viadalra készülök. Negyvennyolc órás futás vár rám. Előtte, március 6-án a 100 km-es magyar bajnokságon is rajthoz állok” – vázolta fel közelgő szerepvállalásait a csallóközi csúcshalmozó. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?