Böde a mennyekbe repítette a magyarokat

Budapest |

<p>Kiábrándító első félidő után csodálatos fordítás: a magyar labdarúgó-válogatott ugyan már a 11. percben gólt kapott a Feröer-szigetektől Eb-selejtezőn, de a második félidőben a csereként beállt Böde Dániel két góljának köszönhetően megnyerte a mérkőzést. Ezzel eldőlt, hogy Magyarország legrosszabb esetben is pótselejtezőt játszhat az Európa-bajnoki részvételért.&nbsp;</p>

Az első kellemetlen meglepetés akkor érte a drukkereket, amikor meglátták, hogy a Feröer-szigetek ellen csak egy csatárral áll fel a magyar válogatott: Nikolics került a kezdőbe, pedig Storcknak most több jó formában lévő támadó is rendelkezésére állt. A második kellemetlen meglepetés – nevezzük inkább hidegzuhanynak – a 11. percben jött, amikor a feröeriek a középpályán labdát szereztek, Jakobsen kapott jó passzt, könnyedén lefordult Juhász Rolandról, és profi módon a hálóba lőtt – 1:0.  Az esélytelennek tartott, félamatőr feröeri válogatott helyenként szimpatikus támadásokat vezetett, és egygólos előnye tudatában az időt is elkezdte húzni. A magyarok nehezen tudtak reagálni, tanácstalannak tűntek, a játék tempója is túlságosan lassú volt. Pedig ha a magyarok ritmust tudtak váltani, akkor a feröeriek csak szabálytalanság árán tudták őket megállítani. A szünetben végre cserélt Bernd Storck (aelődjét, Dárdai Pált az első játékrészben éltették a lelátón), beállt Böde és Németh Krisztián is. A második félidő első öt percében máris több magyar helyzetet láttunk, mint az azt megelőző negyvenötben, a drukkerek is újra magukra találtak. A 63. percben pedig egyenlített a magyar válogatott: Kádár szép beadása után Böde fejelt a hálóba – 1:1! Dzsudzsákék nem vettek vissza a tempóból, tombolt a közönség is, már csak akkor hangzott fel füttyszó, ha a feröeriek húzták az időt. (Az első játékrészben helyenként a hazai csapat tehetetlensége is hasonló reakciót váltott ki a nézőkből.) A 69. percben egy kontra végén majdnem rúgtak még egy gólt a feröeriek, de támadójukat szerelték (a vendégjátékos tizenegyest reklamált), a másik oldalon is volt helyzet, mert a vendégvédők nem értették meg egymást, s egymásra vártak. Két perc múlva viszont újra felrobbanhatott a Groupama Aréna, Böde Dániel Nikolics passza után a rövid felső sarokba lőtt – 2:1! Zúgott a tribünökről a „Böde Dani”.  A magyar válogatott többi helyzete már kimaradt, de a hosszabbításban még a feröeriek is haraptak, nagyon ideges volt a végjáték, de a magyarok megőrizték a 2:1-es előnyt. Ezzel eldőlt, hogy Dzsudzsákék már legrosszabb esetben is harmadikok, de az egyenes kijutás sem elérhetetlen számukra.  Már hét csapat kijutottCsütörtökön Észak-Írország és Portugália kijutott a 2016-os, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, így már hét csapat részvétele biztos a kontinensviadalon. A 2016-os franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra kijutott válogatottak: Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália. (MTI)    
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?