Blatter soha nem tapasztalt lemaradásról beszélt

<p>Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke nem emlékszik egyetlen rendező országra sem, amely annyire le lett volna maradva az előkészületek terén, mint az idén házigazda Brazília.</p>

"Csak nemrég jött rá Brazília arra, hogy ez mit jelent és túl későn kezdett el dolgozni" - nyilatkozta a svájci sportvezető a 24 Heures című lausanne-i lapnak. - "Amióta a FIFA-nál vagyok, egyetlen ország sem volt ennyire lemaradva, mint Brazília, pedig neki állt rendelkezésre a legtöbb idő, hét év az előkészületekre."    Blatter 1975-től tevékenykedik a nemzetközi szövetségben, amelynek 1981-ben főtitkára, majd 1998-ban elnöke lett.    Brazíliában a 12 stadion közül hatban nem tudták tartani a FIFA által meghatározott december 31-i "végső" határidőt sem. Az érintett városok: Sao Paulo, Curitiba, Porto Alegre, Cuiabá, Natal és Manaus.    Az arénaépítkezések mellett egyéb területeken is akadnak csúszások. Több infrastrukturális és közlekedési terv végrehajtását elhalasztottak, és a házigazdák még mindig nem tudják, hogyan biztosítsanak többletjáratokat a szurkolók szállítására.    Az előkészületek mellett szóba került a tavalyi Konföderációs Kupa idején szervezett tiltakozóhullám is. A FIFA-elnök szerint hasonló megmozdulásokra idén is számítani lehet.    "Optimista vagyok, nem pesszimista, ezért nem aggódom. Tisztában vagyunk vele, hogy ismét lesznek tiltakozó akciók" - szögezte le.    Blatter emlékeztetett rá, hogy szociális problémák húzódnak meg a háttérben és bár kifejezett céljuk, követelésük nem volt a protestálóknak, az akciók a világbajnokság alatt konkrétabbak, szervezettebbek lehetnek.    "A futballt azonban megvédjük. Nem hiszem, hogy a brazilok közvetlenül a labdarúgást támadnák. Számukra ez vallás" - tette hozzá.    A tavaly nyári Konföderációs Kupa idején az utóbbi két évtized legnagyobb tiltakozóhulláma söpört végig az országon. Az utcára vonulók elsősorban az idei világbajnokság rendkívüli költségei, a gyenge közszolgáltatások és a kiterjedt korrupció ellen emelték fel a szavukat.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?