BL: Sovány győzelmet aratott a Barcelona és a Bayern

<p>Két egygólos győzelem született a foci Bajnokok Ligájának első két negyeddöntőjében. A címvédő Barcelona megszenvedett az Atléticóval.&nbsp;</p>

Spanyol házi-negyeddöntőre került sor a BL-ben, a Barcelona az Atléticót fogadta. A két csapat két éve pont ugyanitt, ugyanilyen meccselosztásban (első meccs Katalóniában, a visszavágó Madridban) már összefutott, akkor a barcelonai 1-1 után a hazai 1-0-lal az Atléti jutott tovább.

A váratlan hétvégi, Real elleni hazai botlás után a Barca ezúttal sem volt meggyőző az első félidőben, a vendégek pedig – hasonlóan 2014-hez – ezúttal is vezetéshez jutottak. Egy gyors ellentámadás után Torres talált be, ez volt az első BL-gólja nevelőegyesülete színeiben.

A találat megzavarta az addig is csak pár héttel ezelőtti önmagukat kereső hazaiakat, akiken az első 45 percben Torres kiállítása sem segített. Az Atlético „beparkolta az autóbuszt” a 16-osra, a hazaiak pedig csak körbepasszolni tudták azt, helyzetre nem futotta.

A második félidőre mintha egy lecserélt Barcelona futott volna ki, sorra dolgozta ki a helyzeteket. Ekkor a madridiak szlovén kapusa, Jan Oblak volt a meccs hőse, ám a 63. percben már ő sem tudott menteni. Egy beadás után a labda Suárezt találta telibe, akiről a hálóba pattant.

A nyomás tovább folytatódott, a hazaiak Suárez fejese után a 74. percben fordítottak.

A címvédő nem lehet elégedett a sovány előnnyel, ugyanakkor az Atléticónak így is rendkívül nehéz dolga lesz, a ligában már emberemlékezet óta nem verte meg – még otthon sem – a Barcelonát.

A keddi játéknap másik mérkőzésén elvileg csak az volt a kérdés, hogy a Bayern hány góllal veri a már a nyolcaddöntőt is csak nagy mázlival teljesítő Benficát. A kérdés meglepően gyorsan tisztázódott: Vidal már a második percben betalált, és ez maradt a végeredmény is. Így is nagyon komoly meglepetésnek kellene történnie ahhoz, hogy ne a németek jussanak tovább a párharcból.

Eredmények:

FC Barcelona–Atlético Madrid 2-1 (0-1)
Góllövők: Suárez (62., 73.), illetve Torres (25.)
Piros lap: Torres (35. – második sárga után)

Bayern München–Benfica Lisboa 1-0 (1-0)
Góllövő: Vidal (2.) 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?