BL - Rudolf újra átélné a Levszki elleni hangulatot

Budapest |

<p>Rudolf Gergely, a Debrecen labdarúgócsapatának támadója mindenképpen játszani szeretne kedden a Puskás Ferenc Stadionban az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, mert újra szeretné átélni a Levszki Szófia elleni fantasztikus hangulatot.</p>

A 24 esztendős csatár az MTI érdeklődésére elmondta, hogy jól érzi magát, a sérüléséből sikerült teljesen felépülnie, s egyre intenzívebben tudja erősíteni a lábát.
    "Reményeim szerint hétfőn kiderül, pályára léphetek-e a keddi meccsen, de lehet, hogy csak közvetlenül a találkozó előtt válik biztossá a játékom" - mondta Rudolf.
    A magyar válogatott futballista a francia AS Nancy gárdájánál nevelkedett, 2002 és 2005 között a korosztályos csapatot erősítette, majd két évet töltött a felnőtt alakulatnál. Véleménye szerint az ottani futball nagyon "nehezen emészthető" a riválisok számára, s ezzel magyarázza, hogy a Lyon ugyan nem jobb csapat, mint a Liverpool, de ellenfélnek mindenképpen nehezebb.
    "A Lyon egymás után hétszer nyerte meg a bajnokságot, ami szerintem Európa legkeményebb pontvadászata, mert általában minden gárda nagyon jól védekezik, emiatt pedig nehéz gólt rúgni. A Lyonban válogatott labdarúgók szerepelnek, akiknek számos BL-meccs van a lábaikban, tehát igen tapasztaltak a nemzetközi porondon. Persze ettől még nekünk nem szabad tartanunk tőlük."
    Rudolf hozzátette: a hajdúsági együttes legnagyobb fegyvere a jó csapategység, s szerinte a Lyon áll győzelmi kényszer alatt, a magyar bajnoknak pedig nincs más feladata, mint saját játékát játszani a keddi BL-mérkőzésen.
    "Tulajdonképpen rajtunk nincsen semmiféle teher, mi felszabadultan játszhatunk, miután már így is olyan eredményt értünk el, amelyre talán senki sem számított. A Lyon minden bizonnyal tovább akar jutni a csoportból, ehhez pedig meccseket kell nyernie, többek között ellenünk is. Nekünk viszont nincs veszítenivalónk, csak futballoznunk kell, ahogyan eddig is tettük."
    A Levszki Szófia ellen gólt szerző támadó azt is elmondta, hogy a csapat egységét nem törte meg a fiatal játékosok beépülése, ezt ugyanis Herczeg András klubmenedzsernek nagyon jól sikerült megoldania.
    "Varga József például fiatalon érkezett hozzánk, de remekül beilleszkedett, és az együttes egyik legfontosabb tagjává vált" - mondta Rudolf, majd hozzátette, nem szeretne tippelni a keddi találkozó végeredményére, de bátor játékkal be lehet találni a Lyon kapujába, s ezért ő maga is mindent meg fog tenni, amennyiben pályára léphet.
    A DVSC-Olympique Lyon összecsapás kedden 20:45 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban. A játékvezető a norvég Tom Henning Övrebo lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?