BL – Lewandowski mesternégyesével hengerelt a Dortmund

Dortmund |

<p>A Borussia Dortmund hazai környezetben a mesternégyest szerző Robert Lewandowski vezetésével 4-1-re legyőzte a Real Madrid együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntős párharcának szerdai első felvonásán.</p>

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"107384","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Hatalmas lendülettel kezdett a Dortmund, és Lewandowski révén már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést. Az előny kissé megnyugtatta a hazaiakat, ugyanakkor remekül védekezve még helyzetet sem engedélyeztek a spanyol bajnoknak. Egészen a 43. percig, ekkor ugyanis Hummels kapitális hibáját kihasználva ketten vezethették a labdát Weidenfeller kapusra, a befejező pedig Ronaldo volt.     A fordulást követően nem sokkal ismét vezetést szerzett a Dortmund, az 50. percben újfent Lewandowski volt eredményes a leshatárról kilépve. A lengyel válogatott támadó újabb öt perc múlva már mesterhármast jegyzett, ezúttal Pepéről lefordulva bombázott a léc alá. Érdekesség, hogy ezzel Lewandowski lett az első játékos, aki három gólt lőtt a Real Madridnak a legrangosabb európai kupasorozatban. Néhány perccel később már az első mesternégyest jegyző lett, hiszen a Reus elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt magabiztosan lőtte a léc alá.     A BL történetben eddig két játékos ért el mesternégyest az egyenes kiesés szakaszban: 2010-ben Lionel Messi az Arsenal elleni negyeddöntőben, tavaly pedig Mario Gomez a Basel elleni nyolcaddöntő alkalmával szerzett négy gólt.     A Real Madrid teljesen súlytalanul futballozott a második félidőben, José Mourinho cseréi sem jöttek be, így nagyon nehéz helyzetből várja a jövő keddi visszavágót.     A Dortmund mostani, illetve a Bayern München keddi, Barcelona felett aratott 4-0-ás diadalával "látótávolságba" került, hogy május 25-én a londoni Wembley Stadionban német házidöntőt rendezzenek.     BL, elődöntő, 1. mérkőzés:Borussia Dortmund-Real Madrid (spanyol) 4-1 (1-1) BVB Stadion, 65 829 néző, v.: Kuipers (holland)    gólszerzők: Lewandowski (8., 50., 55., 66., a negyediket 11-esből), illetve Ronaldo (43.)    sárga lap: Lewandowski (70.), illetve Khedira (54.), Özil (64.), Ramos (92.)     Borussia Dortmund:Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz, 83.), Subotic, Hummels, Schmelze - Gündogan (Schieber, 92.), Bender - Blaszczykowski (Kehl, 82.), Götze, Reus - Lewandowski      Real Madrid:Diego Lopez - Sergio Ramos, Pepe, Varane, Coentrao - Khedira, Xabi Alonso (Kaká, 80.) - Modric (Di María, 68.), Özil, Ronaldo - Higuaín (Benzema, 68.) (Frissítve: 23:00) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?