BL: Internazionale-Bayern döntő lesz

<p>Az olasz Internazionale lesz a német Bayern München ellenfele a labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjában, miután a szerdai elődöntő visszavágóján egygólos vereséget szenvedett a címvédő FC Barcelona otthonában, de 3-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.</p>

Az olaszok múlt kedden 3-1-re nyertek Milánóban, a mostani találkozón pedig hősiesen védekezve, a mérkőzés nagyobb részében emberhátrányban futballozva egy gólt megőriztek előnyükből. Ezzel eldőlt, hogy a Bajnokok Ligája 1992 óta íródó történetében most sem kerülhet sor címvédésre.

A döntő másik résztvevője, a Bayern München kedden 3-0-ra verte vendégként a francia Olympique Lyont, s így kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel jutott a május 22-én, a madridi Santiago Bernabeu Stadionban sorra kerülő fináléba.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés:
FC Barcelona (spanyol)-Internazionale (olasz) 1-0 (0-0)

Camp Nou, 96.000 néző
gólszerző: Pique (84.)
piros lap: Thiago Motta (28., Internazionale)
Továbbjutott: az Internazionale 3-2-es összesítéssel.

FC Barcelona:

Valdes - Alves, Pique, Gabriel Milito (Maxwell, a szünetben), Keita - Xavi, Yaya Touré, Busquets (Jeffren, 63.) - Pedro, Ibrahimovic (Krkic, 63.), Messi

Internazionale:

Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Chivu - Cambiasso, Zanetti, Motta - Sneijder (Muntari, 67.) - Eto,o (Mariga, 86.), Diego Milito (Cordoba, 81.)

Mindkét csapat futballistái hatalmas lendülettel vetették bele magukat a mérkőzésbe, amely az első perctől kezdve parázs, feszült csatát hozott. A Barcelona folyamatosan próbálta erőltetni a kombinatív támadójátékot, de az olaszok masszív védekezése rendre megállította a hazai akciókat. Az Internazionale helyzete sokat romlott a 28. percben, amikor a belga játékvezető kiállította Thiago Mottát. A milánói együttes ezt követően gyakorlatilag csak a védekezéssel volt elfoglalva, s át sem jutott a felezővonalon, a spanyol sztárcsapat azonban a szünetig nem tudott betalálni Julio Cesar kapujába.
A második félidőben gyakorlatilag csak az Internazionale térfelén folyt a játék, a vendégek tíz emberrel védekeztek, nem egyszer nyolcan-kilencen helyezkedtek a saját 16-osukon belül. Igazi ziccert nem is tudott kialakítani a Barcelona, a 84. percben azonban a mérkőzés nagy részében a támadásokban jeleskedő hátvéd, Gerard Pique betalált a milánóiak hálójába. Az utolsó percekben óriási erőket mozgósítottak a hazaiak, de csak egy szabálytalan gólra futotta erejükből. A két mérkőzés összképe alapján az Internazionale megérdemelten került a döntőbe, ahol a BL idei kiírásában ugyancsak remekül teljesítő Bayern München lesz az ellenfele.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?