BL-döntős a Real, feltrancsírozta a Bayernt

<p>12 év után újra BL-döntőt játszhat a Real. A madridiak szétszedték a címvédő Bayernt, kettős győzelemmel, kapott gól nélkül jutottak a fináléba. Szenzáció, amire senki sem számított. C. Ronaldo közben gólrekordot döntött.&nbsp;</p>

Felnégyelés, kivégzés. A Real Madrid Münchenben intézte el a címvédőt. A hazai 1-0 után a Bayern otthonában négy góllal verte a végső győzelemre legesélyesebbnek tartott csapatot.

A madridiak az elejétől taktikusan játszottak, nem engedték helyzetbe kerülni a hazaiakat, s életveszélyes kontrákat vezettek – akárcsak a madridi találkozón. A meccs már az első félidőben eldőlt. A 16. percben Sergio Ramos egy szöglet után fejelt a hálóba, majd négy perccel később egy szabadrúgás után tette ugyanezt.

Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, a németeknek ugyanis ekkor négy gólt kellett volna rúgniuk a továbbjutáshoz, ám ehelyett a 34. percben újabbat kaptak: egy kontra után Cristiano Ronaldo talált be. Ez volt a portugál aranylabdás 15. gólja a BL idei kiírásában, ezzel csúcstartó lett: Messi 14 gólos tavalyelőtti rekordját adta át a múltnak.

A Real a második félidőben is taktikusan futballozott, a szezon végére elfáradó németek semmi újat sem tudtak kitalálni, az utolsó percben CR7 még egyszer betalált, tovább javítva saját csúcsát. A bajorok hiába voltak jobbak a labdabirtoklásban, a kapura teljesen veszélytelennek bizonyultak.

A Real utoljára 2002-ben játszott BL-finálét, akkor a Leverkusent verték 2-1-re. Május 24-én a Chelsea–Atlético páros győztesével találkoznak Lisszabonban.

Bayern München–Real Madrid 0-4 (0-4). Góllövők: Sergio Ramos (14., 20.), Cristiano Ronaldo (34., 90.). 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?