BL: Atlético–Real és PSG–Barca a 8 között

<p>Sorsoltak a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben megismétlődik a tavalyi finálé. A legkönnyebb ellenfelet a Juventus kapta.</p>

Madridi negyeddöntő lesz a Bajnokok Ligájában, ráadásul a 2014-es finálé ismétlése. Az Atlético a Realt fogadja, az első meccset a Vicente Calderón Stadionban játsszák. Tavaly a Real nyert, hosszabbítás után 4-1-re, ezzel elhódítva a tizedik BEK/BL-trófeát. 

A szintén spanyolországi FC Barcelona a francia bajnokkal játszik. Messiék számára régi ismerős a Paris SG: ebben a szezonban a csoportkörben találkoztak. Párizsban Ibrahimovicék nyertek 3-2-re, Barcelonában a hazaiak 3-1-re. A csoportban a Barca végzett az első helyen. Két éve a negyeddöntőben találkozott a két klub: akkor két döntetlen után az idegenben lőtt góloknak köszönhetően jutott tovább a katalán csapat. A párizsiaknak így van mit törleszteniük. Az első meccset ismét Párizsban játsszák. A két klub egyébként kupadöntőt is játszott már: az 1997-es KEK-fináléban Ronaldo góljával a Barca győzött. 

A legkegyesebb a sorsolás a Juventushoz volt. Az olasz bajnok az AS Monacót kapta. Az első mérkőzést Torinóban rendezik. A két csapat a BL 1997/98-as kiírásának elődöntőjében találkozott, akkor 6-4-es összesítéssel az olaszok jutottak tovább. 

A Bayern München az FC Portóval meccsel. Az első meccsre Portugáliában kerül sor. A két csapat többször találkozott az elmúlt években a nemzetközi kupákban, egyszer, még 1987-ben pedig BEK-döntőt is játszott (azt Madjer szenzációs sarkazásának köszönhetően a Porto nyerte). 

Galériánkban megnézheti a tavalyi BL-döntő legjobb felvételeit: 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?