Bízikék örülnek az egy pontnak

<p>Bár a játékvezetők ítéleteikkel egyértelműen a házigazda Mostot segítették, a vágsellyei Duslo női kézilabdaklub nem nyújt be írásos panaszt a 31:31-es döntetlennel végződött WHIL-es bajnoki után.</p>

OROSKY TAMÁS

Nagy várakozás előzte meg a vágsellyeiek idegenbeli rangadóját a cseh bajnok Most ellen a WHIL 2. fordulójában: a Duslo korábbi játékosai, Lucia Súkenníková és Simona Szarková egykori klubjuk ellen léphettek pályára, ráadásul átigazolásuk nem volt zökkenőmentes. A két egyesület képviselői viszont már lezárták az üzengetéstől sem mentes múltat.

Nem volt feszültség

„Hál´ Istennek nem volt semmi gond. Féltem ettől, de szerencsére mindkét oldalon intelligens emberek vannak. Lucián és Simonán látszott, hogy óriási a motivációjuk, de úgy gondolom, a helyükben én is ugyanúgy éreznék. Meccs után volt időm szót váltani velük, azt mondták, tetszik nekik Mostban, bár még nem tartoznak az igazi kulcsemberek közé, mint tavaly a Duslóban” – árulta el lapunknak Bízik Réka, a vágsellyeiek balszélsője, aki kilenc góljával a mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

Elmaradt piros lap

A szlovák válogatott stabil játékosa volt a főszereplője a találkozó legvitatottabb esetének is: a vágsellyeiek egyik akcióját az ellenfél kapusa állította meg. „Mivel nálam volt a labda, a csehek kapusa a szabályok szerint nem érhet hozzám, de ő nemhogy ezt nem tartotta be, még rám is feküdt, hogy ne dobhassam be a labdát az üres kapuba. Miután pedig a bírók befújták a szabálytalanságot, ahelyett, hogy letette volna a labdát, hátravitte magával a hatosba. Ezekért piros lap járt volna neki, viszont mi csak egy egyszerű szabaddobást kaptunk” – szögezte le Bízik Réka.

Visszavágástól tartva

„Az ominózus eset mellett pedig Kertészová piros lapos kiállítása erős túlzás volt, átlövőnk megmozdulásában semmi szándékos nem volt – mondta az Új Szó érdeklődésére Kovács László, a vágsellyeiek klubtitkára. – A hibákról telefonon beszámoltam a WHIL főtitkárának, és majd szerdán derül ki, hogyan értékeli ki a szituációkat a prágai székhelyű bírói bizottság, eltiltják-e a játékvezetőket. Írásos panaszt vagy óvást nem nyújtunk be, pedig erre biztattak a nagymihályi és a partizánskei csapat képviselői is. De az eredmény úgysem változna, és fennállna a veszély, hogy az ügy miatt más cseh bírók esetleg úgy viselkednének velünk szemben, ami nem túlzottan lenne az ínyünkre.”

A játék rendben volt

Mindennek ellenére Bízik Réka nem volt szomorú a 31:31-es döntetlen után – már csak azért sem, mert hét másodperccel a vége előtt a Most hétméterest dobhatott. „Lehet, hogy az ezt megelőző percek eseményei miatt, de rá mertem volna tenni az életemet, hogy nem fog bemenni a hetes. Bíztam kapusunkban, Grandtnerovában, és nem hittem, hogy gól lesz a büntetőből – mondta Bízik Réka, aki az egy pont megszerzésének is örült. – Egy hete az Olomouc elleni nyitómeccsen (23:21) még nem igazán ment a csapatnak a játék, a fiatalok azonnal bizonyítani akartak, és idegesebbek voltak a kelleténél, most azonban jól kézilabdáztunk. Hasonlóan akarjuk folytatni szombaton a Slavia Praha ellen is.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?