Bízik Réka: "Sokkal jobban teljesítek a válogatottban, mint pár éve"

Bízik Réka

Bízik Réka hosszabb idő után ismét játszott a szlovák női kézilabda-válogatottban: a balszélső 3 találkozón 9 gólt dobott a gdanski felkészülési tornán Ján Packa szövetségi kapitány csapatában.

A tavaly nyáron kinevezett, Dušan Polozt váltó Ján Packa a kezdetektől számolt Bízik Rékával, aki a novemberi chebi tornán debütált az új szövetségi kapitánynál. A vb-kvalifikáció decemberi, 1. fázisában azonban csak a keretben szerepelt, és csak a múlt hétvégi, gdanski felkészülési tornán lépett újra pályára címeres mezben. 

„Nagyon jó érzés volt újra játszani a válogatottban, a régi csapattársakkal kézilabdázni. Teljesen más szerepkör jut rám jelenleg, mint anno. Az új edző sokkal nagyobb teret ad nekem, és nagyon pozitívan áll hozzá a játékstílusomhoz – nyilatkozta lapunknak a naszvadi származású balszélső. – Sajnos a kvalifikációs meccseken még nem játszhattam, mert az állampolgársági papírjaim nem lettek készen, így csak a lelátóról tudtam buzdítani a csapatot.”

Társainak akkor sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, így a júniusi playoffban a svédekkel játszanak a vb-részvételért. Ehhez pedig jó felkészülést jelentett a gdanski torna, ahol Argentína (33:27), Lengyelország (23:29) és Izland (28:30) ellen összesen kilenc gólt dobott a mosonmagyaróváriak játékosa.

„Elég jól ment a játék. Védekezésben sokat tudtam segíteni a magyar bajnokságnak köszönhetően, hiszen az NB I-ben a védekezés a legfontosabb. Támadásban is sikerült azért segítenem a csapatot, bár azért a három meccs sokat kivesz az emberből” – jegyezte meg Bízik Réka. 

A 27 éves kézilabdázó szerint meglátszik a játékán a lassan ötévnyi magyarországi tapasztalat.

„Amióta a magyar bajnokságban játszom, sokkal jobban bíznak bennem a pályán, és hisznek bennem. Ezáltal sokkal jobban tudok teljesíteni a válogatottban is, mint pár évvel ezelőtt” – tette hozzá Bízik Réka, aki klubcsapatával a hétközi fordulóban kis híján megszerezte a stabil harmadik érdiek (22:23) skalpját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?