Bízik Réka: „Még idő kell az új játékrendszerhez”

Réka

Nem sikerült jól Jorge Duenas szövetségi kapitány bemutatkozása a szlovák női kézilabda-válogatott kispadján, de Bízik Réka optimista a jövőt illetően.

A szlovák válogatott még Pavol Streicher vezetésével kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezőket, Magyarországtól és Spanyolországtól is csak szoros meccsen szenvedtek vereséget Bízik Rékáék. Így az 5. kvalifikációs csoport múlt heti találkozói előtt mindenki bízott a sikerben a portugálok elleni párosmeccs előtt. Azonban sem idegenben (21:24), sem Nagytapolcsányban (21:23) nem tudott nyerni a szlovák válogatott, pedig hazai pályán gond nélkül hozták az első félidőt.

Nem gondolom, hogy sokkal jobbak lettek volna a portugálok. Már régóta így játszanak, tudják, mit akar tőlük az edző. Nekünk viszont egy kicsit új volt a helyzet az új szakvezetés kinevezésével – nyilatkozta lapunknak Bízik Réka. – Mi voltunk az esélyesek, sajnálom, hogy nem tudtunk nyerni. Nem adtuk fel, és nem is éreztem, hogy gyengébbek lettünk volna. Új játékrendszert gyakorolunk az új edzővel, és sajnos arra nem elég négy nap, hogy ezt hiba nélkül tudjuk játszani.

Az 59 éves Jorge Duenast február elején nevezték ki a posztjára. A spanyol szakember a hónap második felében rövid edzőtábort tartott a válogatottnak, amelyen azonban a HC DAC játékosai, így Bízik Réka sem tudott részt venni az európai kupaszereplés miatt. De a csapat balszélsője a selejtezők alatt is kellőképpen megismerhette az új kapitányt. „Nagyon szimpatikus, nincs vele semmilyen problémám. Tapasztalt szalember, aki jópár világsztárral is dolgozott már együtt. Jó válogatottakat, Brazíliát és Spanyolországot irányította korábban. Nagyon bízom benne, még ha az első két meccse nem is sikerült. Csapatjátékos, aki a kollektív játékra esküszik, nem az egyéni képességekre hagyatkozik” – jellemezte őt Bízik Réka.

A szlovák válogatott a két vereséggel elveszítette elméleti esélyét a továbbjutásra – a négyes első két helyezettje jut ki az év végi, macedón–montenegrói–szlovén Eb-re –, sőt, már Portugáliát sem fogják tudni megelőzni. Így a hátralevő két meccsen (Spanyolország ellen itthon, Magyarország ellen Érden) tovább csiszolhatják az új szisztémát. Akár a most behívott több új játékossal, akár a sérülésből visszatérőkkel együtt.

Természetes, hogy minden edzőnek megvan a saját elképzelése arról, milyen játékosokra van szüksége. Ha valaki jó formában van, semmi akadálya, hogy a válogatottban szerepeljen, az a lényeg, hogy minél jobban teljesítsünk. Az összjátékkal nem volt gond a portugálok ellen sem. Nem jött ki a lépés, mert még nagyon az út elején járunk. A jövőben biztosan jól fog működni a dolog – tette hozzá bizakodóan Bízik Réka.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?