Bizakodik az újonc

Nagyszombat. Egyéves szünet után ismét az élvonalban kergeti a labdát a szebb napokat látott nagyszombati csapat. Érdekes, hogy a Spartak tavalyi 32 milliós költségvetése héttel meghaladta a bajnok zsolnaiakét! Idén valamivel kevesebből – 30 millióból – gazdálkodnak, mégis bizakodva várják a szombati rajtot.

Marek Ujlaky (balról) térdműtétje után csak a napokban kezdte el az edzéseketBerenhaut Róbert felvételeJozef Adamec vezetőedző – munkáját, Ján Gabriel, Ivan Hucko segíti, a kapusokkal Roland Praj foglalkozik – keretében a rövid nyári szünetben több változás történt. Tizenegy esztendő után távozott Rastislav Kostka (St. Město), rajta kívül Michal Dian (Ausztriában folytatja) és Jaroslav Hílek (Senica) vette a kalapját. Martin Baliak, Martin Karnas (mindketten Petržalka) és Libor Knapp (Oastrava) vendégjátéka letelt, visszatértek egyesületükhöz.

Új szerzeménynek egyelőre a rimaszombati Pavol Staňo és a libereci Vladimír Kožuch számít. Az utóbbi támadó az előkészületi találkozókon igazolta az elvárásokat, hat alkalommal talált a hálóba. Féléves kitérő után ismét a Spartakkal tréningezik Ľuboš Ilizi kapus és a középpályás Dalibor Semanko (Topoľčany). Az ifiből három tehetséges játékos, Kamil Kopúnek, Miloš Juhász és František Kolek gyakorol a többiekkel.

„Valószínűleg szerződtetjük az újvidéki Pavol Fejdit, mivel Miroslav Černý sérülése miatt szükségünk van egy megbízható hálóőrre. A nyitrai Peter Hodúrt már október óta szeretnénk leigazolni, a csatár vételáráról a békéltető bizottság dönt majd. A jövőben elsősorban a sajátnevelésű futballistákra szeretnénk építeni” – mondta Stanislav Jarábek klubigazgató.

Nagy érvágásnak számít, hogy Marek Ujlakyra térdműtétje után legalább hathetes kényszerpihenő vár.

Ivan Lipovský klubelnök: „Csak úgy van értelme a munkánknak, ha magas célokat tűzünk ki. Nem ígérem, hogy bajnokok leszünk, ám tetszetős és eredményes focival szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak. Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy nyerni akarunk, aztán majd elválik, produkciónk mire lesz elég. Ami a játékosok alapfizetését illeti, 10 és 40 ezer korona között mozog, ha sikeresek leszünk jól járnak a labdarúgók. Csak a rend kedvéért, a működtetési költségek havonta 1,5 millió koronára rúgnak, ugye, így már nem tűnik olyan soknak a 30 milliós összeg? Jelenleg nincs főszponzorunk, két-három vállalattal tárgyalunk, bízom benne, hamarosan létrejön a megállapodás.”

„Optimista hangulatban várom a trencséniek elleni nyitányt, kiegyensúlyozott kerettel rendelkezünk, remélem, nem okozunk csalódást” – szögezte le Jozef Adamec.

A Spartak nyolc előkészületi mecscset vívott: Mödling 1:0, Neded 1:0, Opava 1:0, Ostrava 2:1, Senec 1:1, Krásno 4:0, Olomouc 0:4, Zlín 3:1.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?