Birkózóünnep Bősön

Bős. A múlt heti, trencséni kötöttfogású szlovák bajnokság után ma már a csallóközi községbe terelődik át a sportág szakágának súlypontja.

Bős. A múlt heti, trencséni kötöttfogású szlovák bajnokság után ma már a csallóközi községbe terelődik át a sportág szakágának súlypontja. Rákóczi András és társai Bősön szervezik az utánpótlás egyik legnagyobb hazai seregszemléjét, amelyet hetedszer írtak ki a polgármester kupájáért és egyben Csicsay Csaba emlékverseny. Délelőtt tíz órakor harminc súlycsoportban kezdődnek a küzdelmek, természetesen kötöttfogásban, a lányok szabadfogásban birkóznak. Rákóczi András főszervező lapunk érdeklődésére elmondta, hogy 9 ország mintegy kétszázötven versenyzője indul: „Szőnyegre lép az egyes korosztályok élmezőnye, a tehetségek sokasága. Legalább tíz éve egyesületünk idehaza a legjobb az utánpótlás-nevelésben. Múlt héten tanítványaink megállták a helyüket a trencséni felnőtt bajnokságon is, hiszen hét érmet szereztünk, nem beszélve azokról a fiúkról, akik nálunk nőttek fel, és most a Dukla Trenčín birkózói. Ha őket is beszámítanám, sokkal gazdagabb lenne a bajnokságon szerzett érem-gyűjtemény.”

Bősön ifjúsági edző- és tehetségeket felkaroló központ is tevékenykedik. Innen a legjobbak a Duklába kerülnek, ahol heti kilenc edzésen gyakorolnak. Bősön csak heti három tréning van, és versenyzőik többnyire munka mellett űzik kedvenc sportágukat. Sok tehetség így aztán el is kallódik. Rákóczi András távlatokban gondolkodik, már előre feltérképezte, hogy ki melyik olimpiára érhet be. Athénra Fernyák és Bátky, Pekingre Farkas Csaba és korosztályából valaki(k), 2012-re pedig a következő nemzedék tagjai törhetnek utat a nyári játékokra. Újabban sokat beszélnek a három Hanák fivérről. A prostějovi srácok Rákóczi szerint nagy tehetségek, képességeikből már felvillantottak a trencséni bajnokságon is: a legfiatalabb, Karel (1985-ös születésű) a 66 kilóban második lett, Michal (82) megnyerte a 74 kilót, Martin (83) rögtön mögötte végzett. Mindhárman már szlovák állampolgárok, így az országot is képviselhetik. A bősi birkózóbirodalom vezetője azt is feltárta, hogy a következő években a sportág csallóközi fellendítésére, kiterjesztésére készülnek. Első jelei már ma is tapasztalhatók. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?