Bianchi balesete - Kritikus, de stabil a pilóta állapota

Tokió |

<div>Kritikusnak, de stabilnak nevezte Jules Bianchi állapotát Matteo Bonciani, az F1 szóvivője. A Forma-1-es Marussia istálló francia pilótája vasárnap szenvedett súlyos balesetet.</div><div>&nbsp;</div>

Hétfőn megérkeztek Japánba a pilóta szülei, Christine és Philippe Bianchi. Nizzából Jokkaicsibe Dubaj és Oszaka érintésével csaknem 24 óráig tartott az útjuk.     Bonciani az amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy Gérard Saillant, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) orvosi bizottságának elnöke - aki felügyelte Michael Schumacher kezelését is, amikor a német expilóta síbalesete után kómában volt - ugyancsak Japánba utazott, Bianchi ügynökével, Nicolas Todttal együtt.    A 25 éves versenyző a szuzukai futam 41. körében csúszott ki a pályáról, és az egy körrel azelőtt ugyanott balesetet szenvedő Adrian Sutil autóját kiemelő darunak ütközött. Bianchit eszméletlen állapotban, súlyos fejsérülésekkel vitték kórházba, és életmentő műtétet hajtottak végre rajta.    A Mie kórház - ahol a versenyzőt ápolják - hétfőn nem közölt semmit Bianchi állapotáról, a Marussia pedig jelezte, tiszteletben tartja a versenyző családjának kéréseit, s azoknak megfelelően ad majd tájékoztatást. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?