Berlini elismerés, riadó, Ermitázs

Pekarík
Szentpétervár |

Remek a hangulat a szlovák labdarúgó-válogatottban. A hétfői, lengyelek elleni győzelem (2:1) után másnap még pihentek a játékosok, de tegnap már a pénteki, svédek elleni meccs került előtérbe.

„Jó hír, hogy nincs komolyabb sérültünk. Csak apróbb zúzódásokkal, izomfájdalmakkal fejezték be a srácok a hétfő találkozót, mint például Pekarík vagy Mak. Mindketten pályára léphetnek a svédek ellen. Remek hír, hogy a hosszú ideig sérült Marek Hamšík végig tudta játszani az egész meccset. A csapatkapitányunk óriási profi. Tudja, hogy mit akar, hatalmas a mentális ereje, maximálisan tud összpontosítani a meccsre. Rögtön a lengyel meccs után a srácoknak beállítottuk a megfelelő folyadékbevitelt, amely különböző vitaminokat, kiegészítő anyagokat foglal magába” – árulta el Ján Baťalík, a szlovák nemzeti csapat orvosa.

Egy kis kultúra

Hosszú idő után kedden a nemzeti csapat pár órára kultúrára cserélte fel a focit, a világ egyik legszebb múzeumát, az Ermitázst látogatta meg. Egyébként az edzéseken és a meccseken kívül buborékban van a válogatott. Az egyik elegáns szentpétervári szállodában egy egész emeletet foglaltak le a szlovákok, csak itt tartózkodhatnak. A játékosoknak rendelkezésükre van egy nagy helyiség, melyben pingpong- és biliárdasztal, dartstábla található. Itt a többi meccset is nézhetik egy nagy képernyőjű televízión. ,,Ugyan már lassan négy hete együtt vagyunk, de nincs gond a bezártság miatt. Nagy meccseket játszunk a már említett sportszereken. Az ugratások is napirenden vannak, úgyhogy a hangulat remek. A hétfői meccs előtt a szállodában megszólalt a vészjelző, el kellett hagynunk a szobánkat. Azt hittük, hogy ez a lengyelek műve. Tőlük ez kitelne... (mosoly). Végül kiderült, hogy a konyhában volt egy kis tűz. Lehet, hogy ez a kis kellemetlenség is még jobban feldobott minket” – mosolygott Lukáš Haraslín.

Berlini gratuláció

Peter Pekarík a szlovák csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, aki hétfőn már a 102. meccsét játszotta a válogatottban. ,,A lengyelek ellen idő előtt hagytam el a pályát, de nincs komolyabb sérülésem. A remek hangulatban jobban regenerálódik, gyógyul az ember – mondta Pekarík, aki szerint óriási energia van a csapatban. – Az előző két nagy tornán döntetlennel és vereséggel kezdtünk. Most győztünk, egészen más a hangulatban a csapatban. Kedden még örültünk, de szerdától már a munka jön. Tudatában vagyunk, hogy nagyon nehéz két meccs előtt állunk. Ha tovább akarunk jutni, pénteken sikeresnek kell lennünk a svédek ellen,” A Hertha légiósa nagyon sok üzenetet kapott Németországból: ,,Nagyon sokan írtak a berlini klubomból. Gratuláltak a nagy sikerhez. Németországban ugyanis a szlovák csapatban senki sem bízott, a leggyengébbnek jelöltek minket. Nagyon örülök, hogy mi ezt megcáfoltuk.”

Duducz Tibor, Szentpétervár

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?