„Benítezzel még jobbak leszünk”

SZABÓ ZOLTÁNRemek idényt zárt Marek Hamšík, a Napoli játékmestere 11 találattal és 18 gólpasszal járult hozzá csapata bajnoki ezüstérméhez.

SZABÓ ZOLTÁN

Remek idényt zárt Marek Hamšík, a Napoli játékmestere 11 találattal és 18 gólpasszal járult hozzá csapata bajnoki ezüstérméhez. A 25 éves, 64-szeres válogatott futballistával Szencen (még a liechtensteini kudarc előtt) beszélgettünk.

Miként értékeli a Napoli elmúlt szezonját?

Összességében sikeres idényt zártunk, pedig a vártnál jóval korábban búcsúztunk az Európa Ligától és az Olasz Kupától, de a Serie A-ban elért második helyezésünk mindenért kárpótolt bennünket. Nagy fegyverténynek számít, hogy csak a Juventus tudott megelőzni bennünket. Kellőképpen meg is ünnepeltük az ezüstérmet, hiszen huszonnégy év után végzett ilyen előkelő helyen a csapat.

Hét éve játszik a Nápolyban, a mostani együttes a legerősebb?

Igen. Ezt a bajnoki második helyezésünk is bizonyítja. Pedig a nyáron Lavezzi Párizsba szerződése után sokan azt jósolták, hogy csak a középmezőnyben zárunk.

Rafa Benítez lett az Internazionaléhez szerződött Walter Mazzarri edző utódja. Mit szól a spanyol tréner érkezéséhez?

Benítez tapasztalt mester, aki nyert már Bajnokok Ligáját, UEFA-kupát és Európa Ligát is. Bízom benne, hogy irányításával még jobbak leszünk. Az ő szerződtetése is mutatja, hogy a klubtulajdonos még nagyobb sikerekre vágyik.

Ez azt jelenti, hogy megcélozzák a bajnoki címet?

Sok függ attól, milyen változások lesznek a keretben, kik távoznak, és kik lesznek az új szerzemények. Szerintem ismét erős csapatunk lesz, majd elválik, hogy ez elég lesz-e az elsőséghez. A Juventus idén nagy fölénnyel nyerte a pontvadászatot, nehéz lesz a torinóiakat kiütni a nyeregből. Ádáz csatára van kilátás, mert rajtunk kívül az Internazionale, az AC Milan, a Lazio és az AS Roma is feni fogát a bajnoki címre.

Fernando Torres és Mario Gomez érkezéséről cikkeznek a lapok. Melyik csatár jövetelének örülne jobban?

Ezek egyelőre csupán találgatások, minden attól függ, hogy mesterlövészünk, Edinson Cavani megy-e, vagy marad. Egyelőre még a mi játékosunk, de ha távozik, akkor feltétlenül szükségünk lesz egy gólerős támadóra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?