Benfica-láz Besztercebányán

Besztercebánya/Budapest/London. Világhírű sztárcsapat, a Benfica Lisszabon látogat ma Besztercebányára a labdarúgó UEFA-kupa első fordulójának első mérkőzésére. Ugyanebben a sorozatban a Fradi a Millwall vendége lesz, Budapesten pedig a Stuttgart lép pályára.

B. BYSTRICA–BENFICA. Futballünnepre készülnek ma az Urpín alatt – 20.30-kor a világhírű Benfica teszi próbára Ladislav Molnár védenceit. Giovanni Trapattoni ül jelenleg a portugálok kispadján, s olyan csillagok vannak keretében, mint Zlatko Zahovic, Simao Sambrosa, Geovanni, Petit és Nuno Gomes. Nagy tisztelet övezi a vendégeket a közép-szlovákiai városban, hatalmas a mérkőzés iránti érdeklődés, kérdés, milyen hatással lesz mindez a hazai labdarúgókra. „Azzal küldöm őket a pályára, hogy nagy szívvel küzdjenek, profi módon viszonyuljanak a játékhoz és higgyenek a sikerben – jegyezte meg Ladislav Molnár. – Sokat tudunk a portugál csapatról, de ez önmagában semmit sem jelent. Láttuk a felvételeken, hogy nehéz feladat vár ránk. Játékosaimnak egytől egyig átlagon felülit kell nyújtaniuk, csak akkor gondolhatunk a jó eredményre.”

MILLWALL–FERENCVÁROS. László Csaba, a Ferencváros szakvezetője szerint az angol másodosztályú Millwall elleni összecsapáson (20.45) tanítványainak mindenképpen javítaniuk kell azután, hogy a Sparta Praha ellenében nem sikerült kiharcolni a BL főtáblájára kerülést. „Ugyanúgy készültünk, mint bármelyik más meccsre, ennek ellenére nem szabad elfelednünk, hogy egy óriási lehetőség előtt állunk. Amit Prágában elszalasztottunk, azt szeretnénk bepótolni” – mondta a zöld-fehérek szakvezetője. – A Millwall egy tipikus brit gárda, amely a hosszan felívelt magas labdákra próbál alapozni, ezért nekünk mindent meg kell tennünk azért, hogy a földön tartsuk a labdát” – tette hozzá a szakvezető.

ÚJPEST–STUTTGART. Nemcsak szakmai, hanem anyagi okokból is fontos a továbbjutást ígérő győzelem a VfB Stuttgart számára az újpesti mérkőzésen (20.30). Erősen bízik a sikerben Szabics Imre, a vendégek magyar légiósa is (játéka egyelőre nem biztos), mondván: megfelelő hozzáállással képesek legyűrni az Újpestet. Mészöly Géza, az Újpest labdarúgócsapatának szakvezetője szerint tanítványai akár bravúrra is képesek lehetnek: „Tudjuk, hogy milyen ellenféllel állunk szemben, hiszen a stuttgarti csapat fantasztikus egyéni képességekkel megáldott játékosokból áll, ennek elle-nére úgy érzem, ha azt játsszuk, amit az elmúlt fordulókban, akkor képesek lehetünk egy jó eredmény elérésére is“ – mondta a lila-fehérek szakvezetője.

A mai további műsor

16.30: Ventspils–Wronki; 17.00: Wisla Krakow–D. Tbiliszi; 17.55: M. Haifa–Dnyepropetrovszk; 18.00: Groznij–Basel; 18.15: Schalke–Liepaja; 18.30: Gorica– AEK Athén; 19.00: Shelbourne– Lille, GAK–Lovecs, Odd Grenland–Feyenoord, Aalborg–Auxerre; 19.30: Utrecht–Djurgarden, Levszki Szófia–Beveren; 19:45: Newcastle–Shakhnin, Hearts–Braga; 20.00: Lazio–M. Donyeck, Partizan Beograd–D. Bucuresti, Trabzonspor–Bilbao, Steaua–CSZKA Szófia, Crvena Zvezda–Szentpétervár, Gl. Rangers–Marítimo; 20.15: Hammarby–Villarreal, D. Zagreb– Elfsborg; 20.30: Sochaux–Stabaek, Egaleo–Genclerbirligi, FC Bruges– Chateauroux, St. Liege–Bochum; 20.45: Austria–Legia W.; 21.00: Bodo– Besiktas, Parma–Maribor, Zaragoza–Olomouc, Sevilla–Nacional, Middlesbrough–Ostrava, Panioniosz–Udinese; 22.00: PAOK Szaloniki–Alkmaar; 22.30: Sp. Lisboa–Rapid Wien, Hafnarfjördur– Aachen. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?