Belinda Bencic csak a szlovák nyelvtől tart

<p>Szlovák gyökerekkel rendelkezik, így számára nagy öröm, hogy a mai Tennis Champions gála miatt két napot Pozsonyban tölthet. A svájci színeket képviselő, 19 éves Belinda Bencic szlovákul, a nyelvet csak enyhén törve válaszolt tegnap a sajtó kérdéseire.</p>

Fiatal kora ellenére volt már lehetősége gálameccsen szerepelni korábban?

Eddig nem túl sok ilyen eseményen szerepeltem, egyszer még az ausztrál Hobartban vettem részt egy gálán, úgy 16-17 évesen. Pozsonyban Dominik Hrbatýval és Radek Štěpánekkel is fogunk teniszezni. Előbbiről már sokat hallottam, de csak párszor beszéltem vele egy keveset, Radeket jobban ismerem a tornákról.

Készült külön a gálára, vagy a szezon végén még inkább pihen?

Az idényem már korábban véget ért, ezért úgy tíz napja már elkezdtem az edzéseket. Legtöbbször még csak a testvéremmel ütögettem, de picit jobban játékban vagyok, mint Dominika (Cibulková, a gála másik főszereplője – a szerk. megj.), aki most ért haza a szabadságáról.

Édesapja pozsonyi, édesanyja mocsonoki származású. Sok rokona lesz ott Pozsonyban a Nemzeti Teniszközpont lelátóin?

A teljes családom ott lesz, ami nagyon szép. Nagynénéim, unokatestvéreim, anyu oldaláról mindenki, de apu rokonai is jönnek, pontos számot nem is tudnék mondani. Legutóbb tavaly karácsonykor jártam Szlovákiában, amikor az ünnepek után kicsit edzettem is itt. Mikor kisebb voltam, gyakrabban tudtunk látogatóba jönni, mostanság már ritka az ilyen alkalom. Ezúttal is csak két napot leszek Pozsonyban.

Milyen tervekkel vág neki az új szezonnak?

A vegyes csapatok nem hivatalos vb-jével, a Hopman-kupával kezdem az idényt, Roger Federerrel egy csapatban lenni fantasztikus lesz. Sydney-ben valószínűleg nem férek fel a főtáblára, így aztán az Australian Open lesz az igazi szezonkezdet számomra. A világranglistán konkrét céljaim nincsenek. Korábban már voltam a top 10-ben, aztán kicsit visszaestem, most a 42. vagyok. Egészséges akarok maradni, és minden nap kicsit javulni, hogy majd valamikor újra a legjobbak között lehessek.

Mennyire nehéz most önnek szlovákul nyilatkoznia?

Néha nem jut eszembe valamilyen szlovák szó, de otthon nem gond, mert átváltunk németre. Interjúk közben viszont idegesebb vagyok. Anyukámtól igyekszem szlovákul tanulni, de a helyesírásom katasztrofális, sosem tudom, hogy valahova y vagy i kell-e. A gálamecscsen a páros alatt be leszünk mikrofonozva, kicsit tartok tőle, hogy közben elfelejtem majd, hogy szlovákul beszéljek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?