Belgiumban vagy Hollandiában folytatná pályafutását Urblík

Urblík József

Urblík József alapembere a cseh élvonalbeli Vysočina Jihlava futballcsapatának, amely ádáz csatát vív a bennmaradásért. A 21 éves, ipolysági származású szlovák utánpótlás-válogatott közép-pályással beszélgettünk.

Óriási meglepetésre sereghajtóként négy győzelemmel kezdték a tavaszi szezont, többek között a prágai Slavia és a bajnok pilseniek ellen is nyertek. Mi volt a titka a szenzációs rajtnak?

Télen Martin Svědík személyében új vezetőedző érkezett, aki rendkívül kemény felkészülést tartott. Úgy érzem, ez segített, valamint az, hogy jól beilleszkedtek az új szerzemények, a cseh Buchta, a német Schumacher és az orosz Levin. A Slavia elleni hazai győztes nyitány nagy lökést adott, ezt követte a pilseni bravúr, mindkétszer 1:0-ra nyertünk. A 43 éves tréner együtt él a csapattal, a címvédő legyőzése után videón elemezte a hibáinkat, nehogy elszálljunk magunktól. Ezután a Teplicét és a prágai Duklát is megvertük 3:1-re.

Az utóbbi meccsen gólt is rúgott. Miként született a prágai találata?

Üres terület nyílt előttem, ezt kihasználtam, és húsz méterről a jobb alsó sarokba lőttem. Ez volt a második bajnoki gólom jihlavai mezben.

Ezután viszont megtorpant a Vysočina, két vereség (Jablonec 0:4, Ostrava 1:3), majd négy döntetlen következett, és visszaesés a 14. helyre.

A jabloneciek elleni hazai találkozó volt csapatunk idénybeli legrosszabb meccse, valamennyien gyengén játszottunk, tíz perc után két góllal vezettek a vendégek. Innen már nem volt visszaút… Ezután peches vereséget szenvedtünk Ostraván, aztán jött a négy remi. Már legfőbb ideje lenne újra nyernünk. Nagyon rázós hajrá vár ránk, mert rendkívül szoros az alsóház, sok függ majd attól, hogy a fontos hatpontos meccseken milyen eredményt érünk el a sereghajtó brünni, valamint az ugyancsak a kiesőzónában álló karvinái csapat ellen. Én optimista vagyok, meggyőződésem, hogy kiharcoljuk a bennmaradást.

Kapcsolódó cikkünk

Tavaly októbertől állandó tagja az U21-es válogatottnak. Miként értékeli az eddigi Eb-selejtezőket?

Nagyon örültem Pavel Hapal meghívójának, megtiszteltetésnek tartom, hogy bekerültem a csapatba, hiszen rendkívül nagy a konkurencia. Újoncként kedvesen fogadtak és biztattak Vavróék, jó partit alkot a válogatott. Az izlandiak elleni meccsen cserejátékosként húsz percet kaptam, sajnos vereséget szenvedtünk. Csak nehogy ezek a pontok hiányozzanak majd a végelszámolásnál… Ezt követően rendre kezdő voltam. Nagy élmény volt a spanyolokkal vívott két meccs, amelyeken nem volt esélyünk a magabiztos favorittal szemben. Márciusban a második helyért vívott csatában mindkétszer nyernünk kellett a szívós albánok ellen. Ez sikerült is, pedig idegenben irreális talajú, szántóföldhöz hasonló, teljesen felázott pályán kétszer is vesztésre álltunk, de nem adtuk fel, és a hajrában sikerült 3:2-re fordítanunk. A visszavágót már simán nyertük 4:1-re. Miután Pavel Hapal és Oto Brunegraf már a prágai Spartát irányítja, kíváncsian várjuk, ki lesz az új szakvezető, akivel szeptemberben folytatjuk a kvalifikációt. Remélem, hogy az új tréner is számítani fog rám.

Úgy hírlik, januárban több klub is le akarta igazolni. A Michal Hipp által irányított Haladás is megkereste?

Ezek csak amolyan tapogatózások voltak… Korábbi edzőmmel, Michal Hipp-pel rendszeres kapcsolatban vagyok, szívesen látott volna, de mivel jövő júniusig szól a szerződésem, túl drága voltam a Haladásnak. Az igazat megvallva, Szombathely nem vonz annyira, inkább valamelyik cseh élcsapatban, esetleg Belgiumban vagy Hollandiában szeretnék futballozni. A jihlavai klubvezetők megígérték, ha a nyáron kedvező ajánlat érkezik, akkor nem gördítenek akadályt a távozásom elé. Egyébként kiskoromtól a spanyol foci híve vagyok, ám nem látom reálisnak, hogy a La Ligába kerüljek.

Pedig minden előfordulhat, például két éve ki hitte volna, hogy Stanislav Lobotka a Celta Vigo kulcsembere lesz, és a Barcelona, valamint az Internazionale akarja majd szerződtetni…

Egyelőre csak annyi közös bennünk a nálam két évvel idősebb Stanóval, hogy ugyanaz a menedzserünk, mindkettőnket Braňo Jarušek képvisel…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?