„Bejutunk a döntőbe”

Sokan meglepődtek, amikor Ján Jaško, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a nyár elején bejelentette: elvállalja az extraligás Zvolen együttesének irányítását. Pedig maradhatott volna még Budapesten...

Richard Šechný (balra) volt a zólyomiak legjobbja a nyitrai extraligás mérkőzésenTASR-felvételA Magyar Jégkorong Szövetség illetékesei is meglepődtek, amikor megtudták, visszatér Szlovákiába. Örömmel meghosszabbították volna a szerződését. Csak nem a honvágy miatt távozott Budapestről?

Nagyon jól éreztem magam a magyar fővárosban, jól kijöttem a vezetőkkel, s a csapat is sikeresen szerepelt. Már tavasszal felkerestek a Zvolen klubvezetői, akik felettébb attraktív szerződéssel érkeztek. Egy-két héten át gondolkodtam, végül úgy döntöttem, igent mondok, ugyanis az Extraliga élcsapatától nem mindennap kap ajánlatot az ember. Különben is szeretem a kihívásokat, no meg össze sem lehet hasonlítani a szlovák és a magyar hokit.

Nem volt könnyű helyzetben, hiszen a nyár folyamán a fél csapat távozott, s erősítések nem nagyon érkeztek. Nem félt az esetleges kudarctól?

Kilenc kulcsember nélkül kezdtük az alapozást, jobbára fiatalok érkeztek, akik még igencsak tapasztalatlanok. Azzal tisztában voltam, hogy a bajnokság elején be-becsúszhat egy-két váratlan vereség.

Nem nyugtalanította, hogy a keddi, nyitrai meccs előtt az utolsó előtti helyen tanyáztak?

Egy biztos, voltak álmatlan éjszakáim, de a sikertelenség ellenére a szakvezetés mindenben támogatott. A Liptovský Mikuláš és a Martin elleni hazai vereség eléggé megviselt, ezeket a meccseket meg kellett volna nyerni. Annak viszont nagyon örülök, hogy a legutóbbi fordulóban fölényes győzelmet arattunk Nyitrán. Remélem, a rossz rajt után ez a siker meghozza a fiúk önbizalmát, és elindulunk felfelé azon a bizonyos lejtőn. Azt hiszen, ha még három összecsapást megnyerünk zsinórban, akkor felzárkózunk az élmezőnyhöz, s a továbbiakban nyugodtan korongozhatunk. Fiatal játékosaimnak a sikerélmény hiányzik a legjobban.

A zólyomi szakvezetők a bajnokság előtti sajtóértekezleten meglepően magabiztosak voltak, s azt mondták, döntőbe várják az erősen megfiatalított együttest. Ján Jaško is ezt a célt tűzte ki?

Igen, meggyőződésem, hogy bejutunk a fináléba. Elsősorban azonban a playoffba kerülést kell kiharcolni. Azon fáradozunk, hogy a rájátszásban legyünk csúcsformában, ugyanis semmit sem ér az, ha, mondjuk, megnyerjük az alapszakaszt, a playoffban pedig elbukunk az első vagy a második felvonásban.

Korábban már edzősködött az Extraligában. Emelkedett-e azóta a színvonal?

Most összehasonlíthatatlanul nívósabb a bajnokság; a két NHL-es hokis, Šatan és Gáborík sok nézőt vonzott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?