Beckham, a megváltó?

Szapporó. A világbajnokság csoportmérkőzéseinek talán legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása lesz az argentin–angol rangadó. Ha a dél-amerikai nyernek, bejutnak a nyolcaddöntőbe, a szigetországiaknak ebben az esetben nagyot csökkennek a reményeik.

Szapporó. A világbajnokság csoportmérkőzéseinek talán legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapása lesz az argentin–angol rangadó. Ha a dél-amerikai nyernek, bejutnak a nyolcaddöntőbe, a szigetországiaknak ebben az esetben nagyot csökkennek a reményeik.

Egész Anglia Beckhamre figyel, mert ahogy a svédek elleni meccs is megmutatta, egyszerűen pótolhatatlan. A M- és a válogatott csapatkapitányának különösen fontos a mérkőzés, mivel a négy esztendővel ezelőtti vb-n kiállították a dél-amerikaiak elleni nyolcad-döntőn, aztán az angolok a 2:2-re végződött meccsen 11-es rúgásokkal kiestek. „Nincs sok olyan klasszikus összecsapás a világbajnokságokon, mint az angol-argentin. Mindenki tudja, mi történt négy éve St. Etienne-ben, remélem, most nem fordul elő ilyesmi. Jól érzem magam a csapatkapitányi tisztségben, okultunk a svédek elleni meccsből, biztosan jobban fogunk futballozni“—mondta játékmester.

Beckham, Owen, illetve Batistuta és Simeone 1998-ban is játszott, az utóbbi provokálta ki Beckhamet a törlesztésre. Mivel Ayala nem gyógyult meg, helyette Veron lesz a csapatkapitány, aki Beckham játékostársa a Manchesterben Unitedben. Michael Owen így látja a mai összecsaapást: „Játszottam a dél-amerikaiak ellen, ismerem az argentin labdarúgást. Kézzel is futballoznak, cibálják a mezt, provokálnak, ezért csak a meccsre kell koncentrálnunk, nem szabad bepörögnünk.“ A most 22 esztendős Owen négy éve emlékezetes gólt lőtt Argentínának, a találatot a vb legszebbjének minősítették.

VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK, Argentína: Cavallero–Pochettino, Samuel, Placente–Zanetti, Simeone, Veron, Sorin–Ortega, Batistuta, Kily Gonzalez. Anglia: Seaman–Mills, Ferdinand, Campbell, Cole–Beckham, Butt, Scholes, Dyer–Owen, Heskey.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?