Beállós lett a házi gólkirály

Rimajánosi. A rimaszombati területi bajnokság őszi idényének végeztével nagy a tülekedés az élmezőnyben. Az első és az ötödik helyezett között ugyanis csupán két pontnyi különbség van, ami azt jelzi, tavasszal ádáz csatákra van kilátás a bajnoki címért zajló találkozókon.

Rimajánosi. A rimaszombati területi bajnokság őszi idényének végeztével nagy a tülekedés az élmezőnyben. Az első és az ötödik helyezett között ugyanis csupán két pontnyi különbség van, ami azt jelzi, tavasszal ádáz csatákra van kilátás a bajnoki címért zajló találkozókon.

A negyedik helyezett rimajánosiak edzője, Kisantal Károly, alapjában véve elégedett az őszi idénnyel. „Nincs okunk panaszra, hiszen mindössze egy ponttal vagyunk lemaradva a listavezető nyustaiaktól (Hnúšťa). Hazai pályán öt meccsből négyszer nyertünk, csupán egyszer, Muráň ellen, szenvedtünk vereséget. Méghozzá teljesen megérdemelten. Idegenben hatszor léptünk pályára, egyszer döntetleneztünk, kétszer pedig mindhárom pontot elvittük” – vette górcső alá csapata őszi mérlegét a szakvezető. Az idény elején még ugyan húsz játékosból (!) válogathatott, a létszám azonban menet közben megcsappant. Többeket elszólított az iskola vagy a munka. A főiskolások kiválásával kisebb hullámvölgybe került a csapat. A játékosok hozzáállásával is olykor gondok voltak, bár az idősebb futballisták példát mutattak a fiatalabbaknak. „Miroslav Hriň, Molnár Gyula, Vincze Endre, Keresztes Ferenc és Roman Gubala lelkiismeretesen járnak az edzésekre, mindig a maximumra törekednek” – dicsérte legkitartóbb játékosait Kisantal Károly, aki nem titkolta, a fojtogató pénzhiány nagy gondot jelent együttesének. „A községi hivatalon kívül még néhány helyi kisvállalkozó is támogat bennnüket, ám a befolyt pénz még ebben az osztályban is csak szűkösen fedezi a kiadásokat. Az V. ligában pedig édeskevés lenne” – vélekedett a szakvezető, aki kinyilvánította, pénzszűkében is a feljutás gondolatával kacérkodnak. A cél elérése érdekében egy védővel és egy befejező csatárral mindenképp szeretné megerősíteni a csapatot. „Főleg az utóbbira lenne nagy szükség. Az őszi szezonban mindössze húsz gólt lőttünk. A gárda legeredményesebb játékosa az egykori gólkirály, Roman Gubala lett, aki csupán hatszor talált a hálóba. Mivel kevés hadba fogható játékos állt a rendelkezésemre, a gólveszélyes befejező csatár leggyakrabban a védelem tengelyében tüsténkedett. Nem kaptunk ugyan sok gólt, de nem is rúgtunk annyit, amennyit szerettünk volna” – avatott be bennünket a kulisszatitkokba az edző. A rimajánosi együttes januárban kezdi a téli alapozást, melynek keretében immár hagyományosan részt vesznek a rimaszombati területi labdarúgó szövetség Téli Kupáján. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?