Bayern–Juve a BL-ben

<p>A tavaly döntős Bayern München a Juventusszal találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, derült ki a tegnapi nyoni sorsoláson.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Nem alakult álomszerűen a sorsolás, ez egyértelmű” – mondta Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern ügyvezetője. Pavel Nedvěd, a Juventus sportigazgatója örömmel néz az összecsapás elébe: „A Bayern a legnehezebb ellenfelek közé tartozik, de örömmel várjuk a párharcot.”

A statisztikák alapján a zebráknak van okuk reménykedni: eddig öt alkalommal találkoztak német klubbal negyeddöntőben, s mind az ötször továbbjutottak. Amikor pedig legutóbb nem jutott angol klub a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese közé (1995–1996), akkor a Juve nyerte meg a sorozatot.

A kilencszeres BEK-, illetve BL-győztes Real Madrid a török Galatasarayt kapta, a spanyol csapatot irányító José Mourinho így riválisként találkozhat két egykori védencével, Didier Drogbával és Wesley Sneijderrel. Előbbit a Chelsea-ben, utóbbit az Internazionaléban edzette.

A tavaly elődöntős Barcelona a Paris Saint-Germainnel találkozik a nyolc között. „A legjobb csapattal találkozunk, és nemcsak a Milan elleni teljesítményük miatt mondom ezt, hanem az elmúlt években mutatott játékuk miatt is” – foglalta össze véleményét a Barcelonáról Leonardo, a Paris Saint-Germain sportigazgatója.

A negyeddöntő mezőnyének harmadik spanyol csapata, a Málaga a Borussia Dortmunddal csap majd össze. „Együtt tudunk élni ezzel a sorsolással, sokkal kedvezőbb, mintha a Barcát, a Realt vagy a Bayernt kaptuk volna” – értékelt Michael Zorc, a Borussia Dortmund sportigazgatója. Egyébként mindkét csapat a negyedik kalapban szerepelt a csoportkörök előtt, tehát már biztos, hogy valaki a leggyengébb kalapból eljut legalább az elődöntőig.

A párharcok első mérkőzéseit április 2-án és 3-án, a visszavágókat pedig egy héttel később, április 9-én és 10-én játsszák. (MTI, ns)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?