Baumgartner Zsolt kapupénze

Budapest. Nagyon úgy néz ki, szépen lassan semmivé lesz a nagy álom, hogy jövőre magyar tagja is lesz a száguldó cirkusznak. A hírek ugyanis egyre aggasztóbbak: Baumgartner Zsolt menedzserének, Frank Tamásnak napokon belül le kellene ülnie Eddie Jordan csapatfőnökkel tárgyalni, viszont a szerző-dés aláírásához szükséges szponzorpénz harminc százaléka még hiányzik.

És ami a nagyobb baj: nincs is túl sok esély arra, hogy meglegyen. Ehhez jön még, hogy a Jordan-istálló előszerződést írt alá a következő szezonra Nick Heidfelddel, aki ezen a héten Jerezben már teszteli is a sárga versenygépet, ráadásul a fennmaradó egy helyre legalább négyen pályáznak Baumgartneren kívül is: szóba került Heinz-Harald Frentzen, Jos Verstappen valamint a cseh Jaroslav Janis neve (ő szintén tesztel a héten), no és még mindig nem mondtak fel Ralph Firmannek sem.

Korábban felvetődött, hogy esetleg osztrák színekben is mehetne Baumgartner, ha az ottani támogatók úgy akarnák, de ez a helyzet is változott. Frank a múlt héten még bizakodó volt, azt mondta, folynak a tárgyalások, de utóbb kiderült: a megbeszélések semmiféle konkrétumot sem hoztak. A menedzser – igaz, nagyon csalódott – egyelőre nem adja fel. Mert bár nem lát túl sok esélyt a happy endre, amíg Jordannek nincs meg mind a két pilótája, ő küzdeni fog. Szerinte egyébként a legnagyobb baj az, hogy mindenki szeretné, ha Zsolt bejutna a Forma–1-be, ám senki sem akar rá pénzt áldozni.

Baumgartner Zsolt meglehetősen tanácstalan az üggyel kapcsolatban. Ő semmit sem tehet, ő már bizonyított a teszteken és a két versenyen (a Hungaroringen és Monzában), a többi már nem rajta múlik. S hogy mi lesz, ha nem sikerül bejutnia a száguldó cirkuszba? „Van még ezenkívül jó néhány lehetőség: lehetek tesztpilóta, vagy visszatérhetek a Formula–3000-be – taglalta Baumgartner nem túl lelkesen. – Nem érzek elkeseredettséget, inkább csalódott vagyok. Körülbelül egy-két hetünk van az ügy megoldására, de ilyen rövid idő alatt szinte lehetetlen ennyi pénzt összegyűjteni. De megmondom őszintén, nekem az elejétől kezdve voltak kétségeim. Mindenki biztatott, de a korábbi évek tapasztalatai alapján én tudtam a legjobban, hogy mennyire nehéz ma Magyarországon támogatót találni. Nem hiszem, hogy valaha az életben lesz még ekkora lehetőségem arra, hogy bekerüljek a Forma–1-be, ilyen csak egyszer adódik az ember életében!”

És valóban, Baumgartner bekerülése szinte álomszerű. Hatalmas mázlija volt azzal, hogy pont ő volt a Jordan tesztpilótája akkor, amikor Ralph Firman megsérült, és hogy ez éppen Magyarországon történt. Aztán Firman tovább betegeskedett, és a magyar élete első teljes futamán is részt vehetett a hungaroringi motorhiba miatti kiesés után. Ezután hihettük, hihette (volna, ha nem lenne alapvetően egy kicsit pesszimista), hogy nyitva a kapu, csak be kell lépni rajta.

Csak hát a kapupénz... Az nincs meg.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?