Baszk bravúr Isztambulban

Pozsony. A keddi játéknap után négy csapat büszkélkedhet azzal, hogy eddig mindkét mérkőzését megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligájában: az AS Monaco könnyen, a legutóbb döntős Juventus, valamint a San Sebastian és az Internazionale bravúrral győzött.

Pavel Nedvěd (jobbról), a Juventus cseh sztárja remekül játszott az Olimpiakosz elleni BL-találkozón, gyakran csak szabálytalanság árán tudták őt megállítani, ezúttal Karembeu volt a bűnösČTK/AP-felvétePedig a miniállam együttesére elvileg nem várt könnyű feladat, hiszen ellenfele, az AEK Athén sorozatban hét mérkőzésen – köztük 2002-2003-ban kétszer a Real Madriddal szemben – ért el döntetlent a BL-ben. Az AS Monacót ez nem zavarta különösebben, 4:0-ra nyert

– Visszafogottan kezdtük a találkozót, így gondjaink is akadtak. Később magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, s szerencsére olyan játékosaim vannak, mint a gólszerzésre bármikor képes Ludovic vagy Fernando. Most is sokat tettek a győzelemért – mondta Didier Deschamps vezetőedző.

Az AS Monaco az 1997-98-as BL-sorozatban elődöntős volt, de még akkor sem kezdte két győzelemmel a menetelést.

A Juventus favoritként érkezett Görögországba, s úgy is nyert, ahogy általában a klassziscsapatok győznek a közepes képességű gárdák otthonában. Kicsit szenvedve, de végső soron közel sem százszázalékos erőbedobással. Igaz, ehhez ismét kellett, hogy a cseh a szupersztár Pavel Nedvěd kétszer megvillanjon, a remekül játszó középpályás két góllal válaszolt Ieroklisz Sztoltidisz korai találatára.

– Tapasztalatunk segítségével szereztük meg a három pontot. Korán hátrányba kerültünk, de tudtuk, hogy szinte az egész mérkőzés előttünk áll a fordításhoz – jegyezte meg az olaszok vezetőedzője, Marcello Lippi.

A Juventus egyetlen vetélytársa a Real Sociedad San Sebastian lehet a D csoport elsőségéért, ugyanis a baszk együttes átmentette formáját a legutóbbi szezonból, amikor alig maradt le az aranyéremről a bajnokságban. Pedig kedden este félelmetes légkörű isztambuli mérkőzésen kellett bizonyítaniuk a spanyoloknak, hiszen a Galatasaray már számtalan sztárcsapat életét keserítette meg hazai pályán. – Két győzelmünkkel szereztünk rendkívül fontos pontokat. Az a legfőbb célunk, hogy a folytatásban is átvészeljük a nehezebb időszakokat, s újabb értékes sikereket arassunk – nyilatkozott a lefújás után Reynald Denoueix, a Sociedad trénere.

Az Internazionale az 1. fordulóban parádés játékkal 3:0-ra diadalmaskodott az Arsenal vendégeként, s a szurkolók hasonlóan szép folytatást reméltek a Dinamo Kijev elleni találkozótól. Nem így lett, csak a sérülés után az 59. percben visszatérő Christian Vieri a 90. percben megmentette Hector Cúper vezetőedző együttesét, így mégis tökéletes a legutóbb elődöntős milánóiak mostani mérlege.

– Hétfőn este beszéltem az orvossal, aki azt mondta, hogy Christian már kész a játékra, de egyelőre csak rövid időszakra. Utána én is egyeztettem vele, s ő vállalta a szereplést. Örülök annak, hogy így döntött, újra bebizonyította, hogy a csapat kulcsembere – mondta Cúper a lefújás után.

Desailly: Akár a BL-t is megnyerhetjük

London. A Chelsea labdarúgócsapatának francia kapitánya, Marcel Desailly szerint az együttes akár még a Bajnokok Ligáját is megnyerheti. A 35 éves védő elismerően nyilatkozott a nyáron Roman Abramovics által megszerzett játékosokról, ugyanakkor óvatosságra intett. – Nagyon jó futballisták kerültek hozzánk, de még mindegyiküknek meg kell tanulnia, hogyan teheti a legtöbbet a csapatért. Össze kell csiszolódnunk. Ha ez sikerül, bármit megnyerhetünk. A nyár egyik jelentős eseménye volt, hogy az orosz olajmilliárdos Roman Abramovics megvásárolta az anyagi gondokkal küzdő Chelsea-t. Ezt követően – két hónap alatt – olyan klasszisokat csábított a klubhoz, mint a francia Claude Makelele, az argentin Hernan Crespo és Juan Sebastian Veron, a román Adrian Mutu vagy a kameruni Geremi. Mellettük megszerezte Joe Cole-t, Glen Johnsont és Wayne Bridge-et, illetve az ír Damien Duff-ot. (MTI)

BL-KRÓNIKA

A csoportmérkőzések második fordulójának keddi eredményei:

A CSOPORT: Celtic–Lyon 2:0 (0:0); gólszerzők: Miller (70.), Sutton (78.). Játékvezető: Gonzalez (spanyol), 58 000 néző.

Anderlecht–Bayern 1:1 (0:0), g. Mornar (53.), ill. Santa Cruz (74.). Játékvezető: Cantalejo (spanyol), 22 500 néző. Kiállítva: Pizzaro (Bayern, 36.).

1. Bayern 2 1 1 0 3:2 4

2. Celtic 2 1 0 1 3:2 3

3. Lyon 2 1 0 1 1:2 3

4. Anderlecht 2 0 1 1 1:2 1

A következő forduló párosítása – október 21.: Anderlecht–Celtic, Lyon–Bayern.

B CSOPORT: Lokomotív Moszkva– Arsenal 0:0. Játékvezető: Wegereef (holland), 30 000 néző.

Internazionale–Dinamo Kijev 2:1 (1:1), g: Adani (22.), Vieri (90.) ill. Fedorov (34.). Játékvezető: Bré (francia), 24 000 néző.

1. Inter 2 2 0 0 5:1 6

2. Dinamo Kijev 2 1 0 1 3:2 3

3. Lokomotív 2 0 1 1 0:2 1

4. Arsenal 2 0 1 1 0:3 1

A következő forduló párosítása – október 21.: Lokomotív–Inter, Di-namo Kijev–Arsenal.

C CSOPORT: Monaco–AEK Athén 4:0 (2:0), g. Giuly (23.), Mo-rientes (27., 56.), Prso (86.). Játékvezető: Farina (olasz), 14 500 néző.

La Coruna–Eindhoven 2:0 (1:0), g. Sergio (20.), Pandiani (52.–11-esből). Játékvezető: Bo Larsen (dán), 13 500 néző.

1. AS Monaco 2 2 0 0 6:1 6

2. La Coruna 2 1 1 0 3:1 4

3. AEK Athén 2 0 1 1 1:5 1

4. Eindhoven 2 0 0 2 1:4 0

A következő forduló párosítása – október 21.: AEK Athén–Eindhoven, La Coruna–Monaco.

D CSOPORT: Olimpiakosz–Juven-tus 1:2 (1:1), g. Sztoltidisz (11.), ill. Nedvěd (21., 79.). Játékvezető: Poulat (francia), 14 000 néző.

Galatasaray–San Sebastian 1:2 (0:1), g. Hakan Sükür (61.), ill. Kovacsevics (3.), Xabi Alonso (73.). Játékvezető: Fandel (német), 40 000 néző.

1. Juventus 2 2 0 0 4:2 6

2. San Sebastian 2 2 0 0 3:1 6

3. Galatasaray 2 0 0 2 2:4 0

4. Olimpiakosz 2 0 0 2 1:3 0

A következő forduló párosítása – október 21.: Galatasaray–Olimpia-kosz, Juventus–San Sebastian. (sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?