Baroš két góljával négy között a csehek

Porto. Pazar második félidei játékának – és Milan Baroš gólérzékenységének – köszönhetően Csehország válogatottja magabiztos győzelmet aratott Dánia felett a negyeddöntőben. Nedvědék csütörtökön Görögországgal mérkőznek a fináléba jutásért.

Csehország–Dánia 3:0 (0:0), Porto, Dragao-stadion, 42 000 néző. Gólszerző: Koller (49.), Baroš (62., 64.). Játékvezető: Valentyin Ivanov (orosz). Sárga lap: Jankulovski, Ujfaluši, ill. Poulsen, Bögelund, Gravesen. Csehország: Čech–Jiránek (39. Grygera), Bolf, Ujfaluši, Jankulovski–Poborský, Galásek, Rosický, Nedvěd–Baroš (70. Heinz), Koller. Dánia: Sörensen–Helveg, Laursen, Henriksen, Bögelund–Gravesen, C. Jensen (71. Madsen), Poulsen–Grönkjaer (78. Rommedahl), Jörgensen (85. Lövenkrands)–Tomasson. Csehország válogatottja a torna egyetlen százszázalékos csapataként enyhe esélyesként várta a dánok elleni negyeddöntőt, s az első kapura tartó lövésre nem is kellett sokat várni: Nedvěd már a 3. percben próbára tette Sörensent. A folytatás azonban cseh részről visszafogottabb és óvatosabb játékot hozott, a dánok pedig fokozatosan átvették a játék irányítását, bár sokáig egyedül Poulsen foglalkoztatta a cseh védelmet: a 16. percben Ujfalušiban akadt el a lövése, három perccel később pedig Jensen beadása után fejelt fölé. Az első félidőben Nedvědék nem tudtak mit kezdeni a rámenősebben és agresszívebben futballozó dánokkal, a középpályán nem sikerült kibontakozniuk, és jóformán meg sem tudták tartani a labdát az ellenfél térfelén. Szerencséjükre a dánok is csak a széleken próbálkoztak Grönkjaer és Jörgensen révén, Tomasson egyszer sem került veszélyes helyzetbe. A második félidőt támadó felfogásban kezdte a cseh válogatott, gyors egymásutánban kétszer is szögletet végezhettek el, s Poborský második beadása után Laursen szorításában Koller emelkedett a legmagasabbra, és védhetetlen gólt fejelt a bal sarokba – Sörensen nem is mozdult a labdára: 1:0. A gól felpörgette az iramot, de ez a csehek malmára hajtotta a vizet: a 62. percben Poborský zseniális kiugratással hozta helyzetbe Barošt, aki egy leheletfinom mozdulattal átemelte a dán kapust: 2:0! Két perc sem telt el, és az eufória teljes volt a cseh táborban: ezúttal Nedvěd ugratta ki Barošt, aki egy rövid sprint után a léc alá bombázott: 3:0! A fiatal csatár ezzel az elődöntőbe lőtte a cseheket, ahol csütörtökön a görög válogatott vár rájuk. (ú)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?