Barcelonában juthat tovább az Arsenal

<p>Kedden a Barcelona-Arsenal és a Sahtar Donyeck-AS Roma nyolcaddöntő-visszavágókkal folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája sorozata.</p>

A párharcok első meccseit még február 16-án rendezték. Akkor az angol együttes a 78., és 83. percben szerzett góllal nyert végül 2-1-re a katalán gárda ellen, míg az ukránok 3-2-re diadalmaskodtak az olasz fővárosban.

A keddi program:
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Sahtar Donyeck (ukrán)-AS Roma (olasz) 20:45 ó (az első mérkőzésen: 3-2)
FC Barcelona (spanyol)-Arsenal (angol) 20:45 ó (1-2)

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a londoni 2-1-es győzelmet követően az Arsenalnál az előny, de roppant nehéz lesz bebiztosítania a továbbjutást a nyolc közé az FC Barcelona otthonában esedékes kedd esti visszavágón.

A párharcnak egyformán két nagy hiányzóval vágnak neki a felek, miután a spanyoloknál a védelem oszlopa, Gerard Piqué eltiltás, a másik alapember, Carles Puyol pedig kiújult térdsérülése miatt nem játszhat, míg az angoloknál a gólerős holland támadót, a sérült Robin van Persie-t és a maródi Theo Walcottot kénytelenek nélkülözni.

Ezzel együtt az Arsenal van jobb helyzetben, ráadásul idegenben sem szokott lemondani az offenzív játékról, amely a Camp Nouban is eredményes lehet a nem teljes értékű hazai hátsó alakzattal szemben. A spanyol bajnok viszont a világ egyik legnehezebben feltartóztatható alakulata, amely gyakorlatilag bármely riválisával szemben képes legalább egy gólra, márpedig adott esetben akár egy "sima" 1-0 is elegendőnek bizonyulhat Pep Guardiola legénységének a továbblépésre. Éppenséggel a londoni gárda híveit az is elgondolkodtathatja, hogy a legutóbbi bajnokin a nem túl acélos Sunderlandnek nem tudták bevenni a kapuját Arsene Wenger, a francia mester "ágyúsai", igaz, a Barca is csak egy szerény 1-0-val tudott felülkerekedni a kiesőjelölt Zaragozán, amire azonban akár kölcsönösen jó válasz lehet, hogy a felek nyilván már az egymással vívandó BL-csatára tartalékoltak.

A statisztika a katalán együttes mellett szól, amennyiben a február 16-i meccsen kapott ki először az Arsenaltól, miközben előzőleg két döntetlen mellett háromszor is Barca-győzelem született. Az angolokra nézve az sem ígér jót, hogy a Barca Aranylabdása, az argentin labdazsonglőr Lionel Messi kifejezetten mumusa az Arsenalnak, amelynek kapuját a tavalyi BL-negyeddöntős összecsapáson (4-1) négy alkalommal is bevette, ha úgy tetszik, egyedül verte meg a Wenger-legénységet, s kedden is borsot törhet a vendégek orra alá. Az Arsenal mestere nemcsak a dél-amerikai sztárjátékostól tart:

"Nagyon jól kell védekeznünk mindvégig, mert a világ leghatékonyabban támadó csapata vár ránk. Ezzel együtt nem rendezkedünk be holmi bunkerfocira, támadni akarunk és fogunk is, egyáltalán nem mondunk le az ellencsapásokról" - üzent Wenger.

ok riadalmat éppenséggel nem keltett nyilatkozatával, amit híven tükröz a nagyszerű középpályás, Xavi kijelentése:

"Mi játszunk odahaza, mi vagyunk a favoritok, és szurkolóink segítségével ott leszünk a következő fordulóban."

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntős programjának másik kedd esti meccsét szinte példátlanul nehéz helyzetből kezdi az AS Roma, mivel az olasz csapat az első találkozón hatalmas meglepetésre saját pályáján kapott ki 3-2-re az ukrán együttestől. A Sahtar Donyeck féllábbal már a legjobb nyolc között van, de csak féllel, mert ha nem hajtja végig az újabb 90 percet is teljes szívből és erővel, az előre soha le nem írható itáliai elitcsapatok egyikeként a fővárosi gárda képes lehet a bravúrra, azaz a visszavágón fordítani a jelenlegi vesztes álláson. Bár most már az lenne az igazi világszenzáció...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?