Balogh Zsolt: „Kiharcolt győzelem”

Ďuriš

A magyar férfi-kézilabdaválogatott igencsak nehéz meccsen, egy góllal 21:20-ra le-győzte a szlovákokat Vágselylyén, így egy körrel a selejtező-sorozat vége előtt biztosította a helyét a norvég–osztrák– svéd közös rendezésű Eb-n. 

Nagy-látványosság


A szlovák válogatottból ismét hiányoztak az eperjesi csapat sztárjai, és sérülés miatt nem volt ott a keretben a királyhelmeci, jelenleg Balatonfüreden játszó Kancel Ottó sem. A magyar oldalon is akadtak hiányzók: Lékai Máté, Mikler Roland és Bánhidi Bence sem került be a keretbe. 


Ott volt viszont a lelátón Nagy László, aki nagy népszerűségnek örvendett a nézők körében. Sokan megszorongatták a frissen visszavonult jobbátlövő hatalmas tenyerét és fotózkodtak vele. Nagy először vett részt tétmérkőzésen az MKSZ szakmai alelnökeként. 
„Hiányoztak alapemberek a támadósorunkból. Az összeszokottság hiánya is az oka annak, hogy nem tudtunk folyamatosan szépen, hosszú lefolyású támadásokat játszani. Ennek ellenére örülök, hogy egy ilyen, végig kiélezett mérkőzésen győztünk, hiszen ez nagy sikerélmény a fiatal csapatunknak” – mondta lapunknak a hiányzókról Balogh Zsolt, aki a nyáron Szegedről Tatabányára igazol. 


Hiba, hiba, hiba


A két csapat első mérkőzésén Érden a magyarok nyolc góllal, 30:22-re győztek, így a hiányzó magyar sztárok ellenére is meglepő volt, hogy a szlovákok végig tartották a lépést Baloghékkal. 


Csapatszinten valóban a szlovák válogatott muzsikált jobban. A magyaroknál a rutinos sztárok villantak, akkor, amikor kellett. Ancsin Gábor négy gólt lőtt, egyszer emberhátrányban egyenlített. A Lékai Máté helyén játszó Juhász Ádám utolsó percben lőtt góljával vált biztossá a magyar győzelem. Bodó Richard is fontos pillanatokban volt eredményes.


Az első félidőben mind támadásban, mind pedig védekezésben rengeteg hibával játszott mindkét csapat, ami annak is volt köszönhető, hogy a vágsellyei stadionban nem volt klimatizáció, így óriási hőség volt . 


Egyedül a szlovák kapus, Marián Žernovičot bírta a körülményeket, egész meccsen remekül védett. 
Mindent elmond az első játékrészről, hogy a legnagyobb sztár az egyik kitárt ablakon berepülő fecske volt. 
A nézők legtöbbször őt figyelték, ahogy megpróbál kiutat találni a csarnokból. Végül a csapatok 9:8-as magyar vezetéssel vonultak a szünetre.


A második játékrészben sem változott sokat a helyzet. Hibák itt is, ott is futószalagon jöttek. Ennek ellenére a 39. percben először léptek el hárommal a magyarok. Ekkor a Heine Ernst Jensen szövetségi kapitányt váltó Peter Kukučka nagyon mérgesen nézett a játékosaira, talán arra gondolt, hogy innen már nincs visszaút a szlovákok számára. A 48. percben pedig már négy volt közte, a csarnokban szinte mindenki kezdte elkönyvelni a magyar sikert. Kivéve Ďurišt, aki hosszabb szünet után ismét megrázta magát, és remek lehetőségeket teremtett támadásban a társainak, akik rendre éltek is velük. A szlovákok önkívületi állapotban támadtak az egyenlítésért, és a szurkolók is óriási hangulatot teremtettek. Az időkérést jelző dudaszót sem lehetett hallani. 


Ám egyenlíteni nem sikerült a hazaiaknak. Törvényszerűen az utolsó lehetőséget az egyenlítésre a szlovákok legjobbjának megválasztott Ľubomír Ďuriš puskázta el. 


„Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Ugyanakkor nincs szégyenkezni valónk, hiszen mindent kitettünk a pályára. Remélem, a továbbiakban is ilyen jó teljesítményekre leszünk képesek” – mondta a mérkőzés után Ďuriš. 


Van hová fejlődni


„Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. A legkevesebb hibával akartunk játszani, talán azért sem sikerült, mert nagyon meleg volt a pályán. Főleg az első félidőben hibáztunk nagyon sokat támadásban – kezdte a meccs utáni értékelést Balogh Zsolt. – A nyolc kapott gól védekezésben rendben van. A támadásban viszont semmi sem működött. Szenvedős mérkőzés volt, amelyen nem játszottunk jól, kiharcoltuk a győzelmet. A támadásaink nem voltak folyamatosak. Ehelyett gyakran ellövöldöztük a labdáinkat félhelyzetekből. Van hová fejlődnünk, ami a támadásokat illeti” – zárta a mondandóját Balogh.


Győzelmével a magyar csapat nem csak a továbbjutást biztosította be, hanem azt is, hogy a csoportja élén végez. Az utolsó fordulóban vasárnap 18.00-tól az olasz válogatottat fogadja immár egy tét nélküli mérkőzésen.
A szlovák válogatott pont nélkül áll a csoport utolsó helyén, ők az oroszokkal mérkőznek vasárnap idegenben, aminek részükről szintén nincs tétje, hiszen már nem mozdulhatnak el az utolsó helyről. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?