Bajnokok Ligája - A Barcelona és a Chelsea a négy között

<p>Az FC Barcelona és a Chelsea bejutott az elődöntőbe a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A két csapat egymással találkozik a fináléba kerülésért. A katalánok a hazai 4-0-s sikert követően kedden 1-1-es döntetlent értek el a Bayern München vendégeként, azaz négy közé kerülésük egy pillanatig sem forgott veszélyben a negyeddöntő visszavágóján.</p>

A Chelsea az idegenbeli kétgólos siker után saját közönsége előtt 4-4-et játszott a Liverpoollal, amely a fordulatos meccs ellenére egyszer sem állt továbbjutásra.
A két angol gárda a régi idők gólzáporos futballját mutatta be a Stamford Bridge-en. A hallatlanul izgalmas összecsapás első félideje a Vörösök fölényét hozta, a szünetig ledolgozták hátrányukat, s csupán idegenben szerzett több góljuk miatt álltak jobban a tavaly döntős Kékek. A fordulással a játék képe is megváltozott: a Chelsea magához tért és kiegyenlített. Ehhez Reina hibája is kellett, ugyanis egy beadásba Drogba beleért, s a vendégkapus olyan szerencsétlenül nyúlt a labdához, hogy az róla a kapujába pattant. Ezt követően Alex szabadrúgásból bődületes erővel bombázott a keresztléc alá.

A Liverpool kissé megtört azzal, hogy ismét távol került a továbbjutástól, a Chelsea pedig egy szép támadás után Lampard révén megfordította az állást. Ekkor úgy tűnt, végleg eldőlt a párharc, de a vendégek másképp gondolták: három perc alatt két gólt szerezve már csak egyetlen találatra voltak az elődöntőtől. Azonban az újabb drámai fordulat helyett a Chelsea adta meg zárszót a találkozónak, hiszen Lampard kiegyenlített.
A Chelsea ezzel kiegyenlítette számláját a Liverpoollal szemben a közelmúlt BL-kudarcaiért: az elmúlt négy kiírásból háromszor az elődöntőben kerültek össze a Kékek és a Vörösök, s az első két alkalommal a liverpooliak, míg tavaly és idén a fővárosiak örülhettek.

BL, negyeddöntő, visszavágók:
Bayern München (német)-FC Barcelona (spanyol) 1-1 (0-0)

gól: Ribery (47.), illetve Keita (73.)
Továbbjutott: a Barcelona 5-1-es összesítéssel

Chelsea (angol)-FC Liverpool (angol) 4-4 (0-2)

g.: Drogba (51.), Alex (57.), Lampard (76., 89.), illetve Fabio Aurelio (19.), Xabi Alonso (28., 11-esből), Lucas (81.), Kuyt (83.)
Tj.: a Chelsea 7-5-ös összesítéssel

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?