Bajnokavatást szeretnének a komáromi kosarasok

Komárom |

<p>A klub történetének legnagyobb sikere előtt állnak a komáromi kosarasok: ha ma (18.00) hazai pályán legyőzik a privigyeieket a férfiextraliga fináléjának hatodik meccsén, bajnoki címet ünnepelhetnek a Duna-parti városban.&nbsp;</p>

Az MBK Rieker Com-Therm játékosai az első meccslabdát nem használták ki, múlt szombaton Privigyén az alapszakaszgyőztes hazaiak 96:70-re nyertek. „Nagy vereség volt. Más helyzetben ennek komoly következményei lennének. De egy ilyen playoff után, amikor a játékosok már fáradtak, nem azt mondom, hogy várható az ilyen zakó, de becsúszhat – nyilatkozta Miljan Csurovics, a komáromiak szerb vezetőedzője. – Mi továbbra is 3:2-re vezetünk a négy győzelemig tartó sorozatban, és ha valaki a szezon előtt felkínálja, hogy a finálét hazai pályán eldönthetjük, azt mondtam volna, hogy ez lehetetlen. Most már ki kell jelentenem, hogy otthon meg akarjuk szerezni a bajnoki címet.” A komáromiak a 2012/ 2013-as szezon döntőjében is hasonló helyzetből várhatták a sorozat hatodik mérkőzését, igaz, akkor a pozsonyi Inter volt a pályaválasztó. Az emlékezetes meccsen a vendég piros-fehérek már 23 ponttal is vezettek a második negyedben, Rančíkék azonban fordítottak, és végül a sorsdöntő hetedik találkozón is győzni tudtak Komáromban. A hazai pályát viszont az idei szezonban maximálisan kihasználta a playoffban a Csurovics-csapat: mind a hét meccset megnyerte, beleértve a két, privigyeiek elleni találkozót is. Két hete a 70:69-es sikernél a szerencse is Bannisterék mellé állt, amikor az utolsó másodpercben kimaradt a vendégek büntetője. Múlt szerdán viszont gáláztak a komáromiak, s egy félidő alatt elintézték a meccset (90:70). Hogy ma mi fog dönteni? „A kosarasok már mindkét oldalon fáradtak. Óriási a küzdelem, a nyomás mindkét félen. Már semmivel sem tudunk meglepetést okozni, a csapatok jól ismerik egymást. A siker azon fog múlni, ki lesz jobb állapotban pszichikailag és fizikailag a – remélem – utolsó mérkőzésen” – mondta Csurovics. Mindez már csak azért is megjósolhatatlan, mert a felek komoly hercehurcán vannak túl a Krajnovic–Bilic ügy kapcsán, az elmúlt napokban kosárberkekben mindenki azt nyomozta, ki provokált kit, volt-e ütésváltás vagy köpés az ötödik meccs után. A salamoni döntés pénzbüntetés és feltételes eltiltás lett, így Krajnovic edző (aki a 2010/2011-es szezonban néhány hétig Komáromban is dolgozott) és a hazaiak játékosa, Bilic is ott lehet a pályán – szemben a térdsérülést szenvedett Marek Kozlíkkal és Ladislav Stojanovval, aki az elődöntő óta egészségi problémával küzd. „Az előző mérkőzés után történtek jókor jött pofont jelentettek a fiúknak lelkileg. Mindent meg fogunk tenni a sikerért, nagyon bízom benne, hogy bajnokok leszünk” – jegyezte meg Paulík József, a komáromi gárda menedzsere.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?