Bajban az Arsenal

Újabb váratlan döntetlent ért el a korábban egyértel-mű favoritnak ítélt Arsenal a Panathinaikosszal szemben a labdarúgó BL-ben, így még a 2. helyért is komolyan meg kell küzdenie az angol bajnoknak az utolsó két fordulóban. Elsőként az Internazionale és a Cheslea jutott a 16 közé.

Nagy csatát hozott kedden este a Barcelona és a Milan rangadója. A Barca portugál játékosa, Deco (balra) a milánói Massimo Ambrosinivel csatázik a labdáért.TASR/AFP-felvételAz E-csoportot a Rosenborgot – Fehér Csabával – legyőző Eindhoven vezeti kilenc ponttal, míg a hatpontos Arsenalnak mindössze egy pont az előnye a harmadik görögökkel szemben. „Miért ne számolnánk a továbbjutással? Együttesem remek pozícióban van, ráadásul erejét mutatja, hogy az Arsenal két találkozóból egyszer sem tudta legyőzni” – mondta optimistán, a meccs után Zdeněk Ščasný, a görög együttes edzője.

Kollégája, Arsene Wenger ugyan csalódottan nyilatkozott az újságíróknak, ám határozottan kizárta a kiesés lehetőségét: „Hiszek a fiúk erejében, ezért biztos vagyok benne, hogy a 16 közé kerülünk. Továbbra is a saját kezünkben van a sorsunk, azt persze nem lehet tagadni, hogy hullámvölgyben vagyunk”.

A négy eddigi találkozójából hármat megnyert PSV trénere, Guus Hiddink ezúttal is elégedett lehetett tanítványaival, ennek ellenére az értékelésnél nem felejtette el megemlíteni a hibákat sem: „Tökéletesen kezdtünk, hiszen már a 10. percben megszereztük az áhított vezetést, később azonban többször figyelmetlenek voltunk. Már az első negyedórában eldönthettük volna a meccset, ám nem éltünk a lehetőségeinkkel. Kicsit dühös vagyok, mert jóval több energiát pazaroltunk el, mint amennyit kellett volna”.

A Barcelona Ronaldinho hajrában szerzett góljának köszönhetően visszavágott a Milannak a két hete elszenvedett vereségért, ezzel továbbra sincs biztos továbbjutó a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjában. A 4. forduló előtt százszázalékos olasz együttes számára különösen bosszantó lehet, hogy a skót Celticnek az ukrán Sahtyor Donyeck elleni 1:0-ás győzelme révén már a döntetlen is a 16 közé kerülését jelentette volna.

„Remek találkozó volt, amelyen megérdemelten győztünk. Végig nagyon keményen küzdöttünk azért, hogy áttörjük a Milan védelmét, a góljaink után pedig nem kényelmesedtünk el” – értékelt Frank Rijkaard, a Barcelona trénere. „Nincs miért szomorúnak lennünk. Egy kitűnő összecsapáson jó játékkal veszítettünk egy kiváló együttes ellen. Jól kezdtünk, a középpályán nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket, ám később már jóval több területet hagytunk neki. A Barca összességében remek produkciót nyújtott, és megérdemelten nyert” – elemezte a látottakat higgadtan Carlo Ancelotti, a Milan edzője.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?