Babos Sarapova ellen

<p>Babos Tímea megszakította idei rossz sorozatát, és az év negyedik Grand Slam-tenisztornáján túljutott az első fordulón.</p>

A US Open első körében Babos a svájci Viktoria Golubicot verte 7:5, 7:5 arányban. „Eláll a szavam, nagyon nagy meccs volt – osztotta meg örömét a magyar teniszező a babostimea.hu-n. – Végre egy olyan küzdős és nehéz mérkőzés, amely a végén az én javamra fordult! Nagyon-nagyon örülök ennek! Nem is nagyon szeretnék belemenni a meccs részleteibe. Csak az számít, hogy győztem! Jól bírtam fizikailag, kiküzdöttem a továbbjutást. Tényleg nagyon-nagyon happy vagyok!” Babos a második forduló mai meccsén az orosz Marija Sarapovával találkozik – utóbbi szabadkártyával indul New Yorkban, de így is legyőzte 6:4, 4:6, 6:3-ra a második kiemelt román Simona Halepet.

A US Open másik magyar résztvevője, a főtáblán most debütáló Fucsovics Márton ötszettes csatában (6:3, 2:6, 6:4, 2:6, 7:6) maradt alul a francia Nicolas Mahut-val szemben.

A szlovákok közül Magdaléna Rybáriková és Dominika Cibulková jutott be a második fordulóba. Előbbi az olasz Camila Giorgit verte 6:3, 6:4-re, és a következő fordulóban a világranglistát vezető cseh Karolína Plíšková ikertestvérével, Kristýnával találkozik.

Cibulková a szlovák házirangadón 6:7, 6:3, 6:2-re győzött Jana Čepelová ellen, s a hazai Sloan Stephens vár rá, akivel negatív (1:2) az eddigi egymás elleni mérlege.

Viktória Kužmová pályafutása első felnőtt főtáblás GS-meccsén nem vallott szégyent, három szettben (6:3, 3:6, 6:2) kapott csak ki a jóval esélyesebb, veterán amerikai Venus Williamstől. „Az elején kicsit izgultam, de próbáltam nem arra figyelni, hogy hányan ülnek a lelátón vagy hogy ki ellen játszok” – nyilatkozta Kužmová.

A férfiaknál Lukáš Lacko nyolcadik próbálkozására sem tudott túljutni a US Open 1. fordulóján, ezúttal a francia Benoit Paire múlta felül 6:3, 6:2, 7:6-ra. Gombos Norbert ma 18.30 körül játszik a szerb Viktor Troickival.

Az első játéknap legnagyobb meglepetését a magyar származású brit Johanna Konta kiesése jelentette: a hetedik helyen kiemelt játékost a világranglistán 78. szerb Aleksandra Krunics búcsúztatta 4:6, 6:3, 6:4-gyel. (TASR, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?