Az újonc nyerte a derbit

<p>Jó tempójú, küzdelmes mérkőzésen a végjátékban jobban összpontosító vágsellyeiek 31:26-ra nyertek az érsekújváriak ellen a férfi-kézilabdaextraliga hétvégi fordulójában.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A két csapat több felkészülési meccsen is találkozott, így jól ismerték egymást a felek. „Izgalmas mérkőzés volt, előbb az érsekújváriak akarata érvényesült, aztán a mienk, majd megint a vendégeké, és a végén megint a mienk – számolt be jókedvűen a hétvégi vágsellyei régiórangadóról Jozef Klačko, a HKM Duslo klubelnöke. – Mindkét csapat nyerni akart, és nagy lelkesedéssel játszott, így a vendégeknek is köszönettel tartozunk, hogy egy szlovákiai viszonylatban kitűnő meccset láthattunk.”

Azt sem ő, sem az érsekújváriak vezetőedzője, Peter Sporni nem érezte úgy, hogy a most Vágsellyén szereplő egykori Štart-játékosok (pl. Szapu Viktor, Szűcs Tamás, Luděk Fabian) kettőzött erővel küzdöttek volna. „Fabiannak egyszerűen kitűnő napja volt a házigazdák kapujában, 26:26 után lehúzta a rolót, ziccereket fogott. Emiatt, és a sok, nyolc kiállításunk miatt kaptunk ki 31:26-ra. Míg Szapu nyolc gólt dobott, addig nálunk a húzóembernek számító Marek Monczka csak egyet. Jó csapata van a Duslónak, látni rajtuk, hogy jó pár játékosuk mögött nem egy extraligás idény áll” – mondta lapunknak Sporni.

Az érsekújváriak és vágsellyeiek így 4–4 ponttal a hatodik és a hetedik helyen osztoznak az extraligás tabellán hat forduló után. „Nagy kár ezért a vereségért, nagyon sajnáljuk, mert ez a két pont komolyan fog hiányozni a hatba kerülésért vívott harcban, amiért a vágsellyeieken kívül a pozsonyi, a modrai és a kassai csapattal fogunk küzdeni. Ezért is örültünk, hogy a keletiek otthonában pontot tudtunk szerezni, de aztán ugyanezt a pontot el is vesztettük az ŠKP elleni hazai döntetlennel. Reméljük, a folytatásban több pontot tudunk gyűjteni” – jegyezte meg a magyarul kitűnően beszélő Sporni.

A vágsellyeiek klubelnöke, Jozef Klačko elégedettebben nyilatkozhatott az Új Szónak, az extraliga abszolút újonca eddig teljesítette a kitűzött célt. „Mostanáig négy pont megszerzése volt a tervben, ami sikerült is. Az eperjesi, a nagytapolcsányi és a galgóci csapat más szintet képvisel, mint mi, viszont nagyon sajnálom, hogy Vágbesztercén a listavezető elleni szoros összecsapáson igazságtalanul kaptunk ki 25:24-re. A következőkben viszont három olyan gárdával (Martin, Košice, ŠKP Bratislava) játszunk, akik ellen pontokat akarunk szerezni” – tette hozzá Jozef Klačko. (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?