Az UEFA-t bírálja a dortmundi edző

Dortmund |

<p>Élesen bírálta a szerdára módosított meccsidőpont miatt az Európai Labdarúgó Szövetséget (UEFA) Thomas Tuchel, a Borussia Dortmund vezetőedzője.</p>

Az AS Monaco szerdán kora este 3-2-re győzött Dortmundban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az eredetileg keddre kiírt találkozót azért halasztotta az UEFA egy nappal későbbre, mert a hazaiak csapatbusza ellen kedden este robbantásos merényletet követtek el. A támadásban a hazaiak védője, Marc Bartra, valamint egy motoros rendőr megsérült. Előbbit kedd éjjel megműtötték, így kihagyta a találkozót.

"Nagyon nehéz volt a meccsre koncentrálni. Senki sem kérdezett meg bennünket, az UEFA hozott egy döntést Svájcban, percekkel a merénylet után. Mintha csak egy sörösdobozzal dobták volna meg a buszt" - panaszkodott Tuchel, hozzátéve, vannak a futballnál fontosabb dolgok is a világon.

A középpályás Nuri Sahin egyetértett a trénerrel, hangsúlyozva, hogy ők is csak emberek.

A mérkőzésről szólva Tuchel úgy vélekedett, egy kapott gólt les előzött meg, míg a másik kettőt ők maguk "készítették elő". "Két öngól és egy lesgól, ma nem voltunk formában. Ezzel együtt minden megteszünk majd Monacóban a visszavágón" - fogadkozott az edző.

A hercegségiek kispadján ülő Leonardo Jardim is elsősorban a keddi szomorú eseményekről beszélt. "Erre a meccsre nem az eredmény miatt fognak emlékezni. Kétszer készültünk fel a mérkőzésre, a szerdai sokkal nehezebb volt. A srácok telefonálgattak a családdal, barátokkal, senki sem tudott igazán a találkozóra összpontosítani" - mondta a portugál mester.

Az UEFA Tuchel szavaira reagálva jelezte, hogy egyetértés volt a csapatok között a módosított időpontról. "A döntést, hogy szerdán 18.45-kor játsszák le a találkozót a dortmundi stadionban hoztuk meg kedden este, a klubok teljes egyetértése mellett. A mai napon is végig kapcsolatban voltunk mindkét együttessel és nem kaptunk olyan információt tőlük, hogy nem szeretnének futballozni" - nyilatkozta a találkozót követően Pedro Pinto, az UEFA kommunikációs igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?