Az ŠKP a negyeddöntőben

Aki már legalább tévében látott magyar bajnoki női kézilabdameccset, azt az ŠKP Bratislava– ZRK Kikinda Challenge-kupa-találkozó inkább színvonalas iskolák közötti mérkőzésre, mintsem komoly nemzetközi összecsapásra emlékeztette, de így is élvezhető volt.

Aki már legalább tévében látott magyar bajnoki női kézilabdameccset, azt az ŠKP Bratislava– ZRK Kikinda Challenge-kupa-találkozó inkább színvonalas iskolák közötti mérkőzésre, mintsem komoly nemzetközi összecsapásra emlékeztette, de így is élvezhető volt. Az ŠKP tartotta magát a győzelem nagykönyvben leírt receptjéhez, ennek köszönhetően 23:18-ra legyőzte a szerb bajnokság listavezetőjét, s egyetlen szlovák csapatként állva maradt a nemzetközi kézilabdakupákban.

Végy egy jó kapust!

Ebben az esetben Vaverkovát, akinek nem hiába Richard Štochl a példaképe, hozzá hasonlóan akkor véd nagyot, ha erre a legnagyobb szük?ség van. A szerbek egygólos előnnyel érkeztek a visszavágóra, amelyen az ŠKP végig vezetett – a második félidő elejétől már legkevesebb négy góllal. Amikor a Kikinda feljöhetett volna háromra (és ezzel esetleg felébredhetett volna játékosaiban a szerb küzdőszellem), Vaverková bravúrjaival mindjárt lehervasztotta az ellenfelet.

Védekezz jól!

Štefan Katušák edző már a meccs előtt is a védekezés fontosságát hangsúlyozta, s védencei hallgattak a szavára – a magas, ám ebből fakadóan kissé nehézkes szerbek pontatlan átadásait gyakran elcsípték, és gyors ellentámadásokkal kiszolgáltatottá tették az ellenfelet. A védelem az átlövéseknél is jól működött, mindazok ellenére, hogy a vendégek legmagasabb játékosának jóformán csak a válláig értek az ŠKP-s lányok, a hatosfal sok veszélyes lövést blokkolt. Ezzel szemben a szerb kapus előtt sokszor leengedett kézzel álltak csapattársai, hiába ordítozott szegény egész meccs alatt kétségbeesetten: „Ruka!!! Ruka!!!”

Támadj változatosan!

Szlovák kézilabdacsapatok hajlamosak megfeledkezni róla, hogy a pályán szélső és beálló is van – bár ez utóbbit az ŠKP se nagyon foglalkoztatta, a szélsőik nagyon aktívak voltak. S bár a magasságkülönbség miatt klasszikus átlövésekkel nem sűrűn próbálkoztak a hazaiak, kilenc méterről elengedett „fű alatti” lövéseikkel gyakran meglepték a vendégkapust.

Játssz szívvel-lélekkel!

Az egész mérkőzés alatt attól tartottunk, a szerbek egyszer csak megrázzák magukat, és az ŠKP az utolsó percben hoppon marad (aki látott már legalább tévében magyar válogatott női kézilabdameccset, annak öt-hatgólos vezetés még nem jelent biztos győzelmet…), de a vendégek, mérgeskedő edzőjüket kivéve, nagyon könnyen beletörődtek a vereségbe – négygólos hátránynál labdaszerzéskor olyan komótosan futottak fel támadni, mintha csak edzésen lennének, és már azt is unnák. Ezzel szemben az ŠKP az utolsó pillanatig teljes erőbedobással játszott, és megnyugtatónak tűnő állásnál sem engedett ki – Vaverková például ötgólos előnynél, három perccel a vége előtt is majdnem felpofozta a védelmet, hogy nem jól zárt előtte.

És ha mindez megvan…

„A jó védekezésnek és a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően győztünk, pedig szerintem technikailag, játéktudásban a Kikindának jobb a csapata, mint a miénk” – nyilatkozta Štefan Katušák. „Mi megosztottuk a posztok között a felelősséget, míg a Kikindának csak három jó átlövője van, a szélsőik meg nem is csináltak semmit” – értékelte a meccset az átlövő Michaela Porubská.

…várhatod a sorsolást!

„Nem gondoltam volna, hogy a szlovák csapatok közül mi jutunk a legmesszebb az európai kupák?ban” – ismerte be Vaverková, s hozzátette, nagyon kíváncsi rá, kit kapnak ellenfélül a negyeddöntőben. „A célunkat már teljesítettük – nyugtázta mosolyogva Katušák. – De ez nem azt jelenti, hogy ezzel megelégedtünk. Ott vagyunk a legjobb nyolc között – miért ne lehetnénk ott az elődöntőben is?”

MECCSKRÓNIKA

ŠKP Bratislava–ZRK Kikin?da 23:18 (11:8), az első meccs: 21:22, továbbjutott az ŠKP. Legeredményesebb hazaiak: Beňušková 7, Porubská 5, Globanová 4.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?