Az ötödik hodosi aranymagaslat

hodos

Páratlan a hodosi férfi-asztaliteniszcsapat menetelése az extraligában. A Dunaszerdahely tőszomszédságában fekvő falu képviselői az utóbbi hat évben ötödször nyerték a szlovákiai csapatbajnokságot. Jozef Kmeť klubelnök, a sportág helyi lelke válaszolt kérdéseimre.

A pozsonyi döntőben simán, 5:0-ra verték a Malackyt, s ez még meggyőzőbb siker volt, mint az elődöntőben a rozsnyói gárda elleni 5:3. A végére jutott a könnyebbik falat?
Nem állítanám. A rozsnyóiak ellen már 4:0-ra vezettünk, aztán Šereda félvállról vette következő ellenfelét, és kikapott. Közben mindenki arra várt, hogy 5:1 lesz a vége, de Novota és Lelkeš is a rövidebbet húzta, s egyszeriben 4:3 lett. Novota végül könnyedén nyert. A döntőben 15:3 volt a játszmaarány a javunkra. Lelkeš Brat elleni meccse volt a legizgalmasabb, hiszen játékosunk 0:2-ről és az ellenfél két mérkőzéslabdáját hárítva fordított, és nyert 3:2-re. Ez megtörte a Malackyt, a többi négy meccset simán hoztuk.

Az utóbbi hat évben mindannyiszor döntősök, ötször bajnokok voltak. Annyira kiemelkednek a hazai mezőnyből?
Az eredmények ezt igazolják. Tavaly és idén rendre győztünk, még döntetlent sem játszottunk a legmagasabb osztályú csapatbajnokágban. Az Európa-kupa 4. fordulójában is csak Lelkeš balszerencsés sérülése miatt estünk ki, mindössze két játszmakülönbséggel.

A véget ért évadra Peter Šeredával erősítettek, így Samuel Novota és Zoltán Lelkeš mellé újabb kiváló játékos érkezett. Csalogatni kell a legjobbakat Hodosra, vagy jönnek maguktól is?
Nagyképűségnek tűnik, de az az igazság, hogy a játékosok jelentkeznek. Emögött jó pár év becsületes munkája rejtőzik. Ezt ki kellett érdemelnünk, megbízhatóságunkkal, hozzáállásunkkal, nem egy évig tartó fellángolásunkkal. Ez a kulcsa felkapottságunknak.

Mi lesz a folytatás? Együtt marad a mindenkit verő gárda? Van még kedvük harcba szállni a hatodik bajnoki címért?
Mindenképpen, hiszen ászainkat továbbra is megőrizzük. S mivel a sportág hazai berkeiben nem mindenki fogadja kitörő örömmel menetelésünket, talán megint felbukkan valaki, aki le akarna taszítani bennünket a trónról. Mi azonban megyünk tovább, próbálunk negyedik játékost is igazolni, hogy egy váratlan sérülés ne fosszon meg újabb sikereinktől.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?