Az olaszok réme: 2:2

Porto/ Guimaraes. Ma este a Dánia–Svédország és az Olaszország–Bulgária találkozókkal befejeződnek a C-csoport küzdelmei. Az olaszok attól tartanak, hogy a skandináv rangadó a mindkét északi együttes számára továbblépést jelentő 2:2-es vagy annál több gólt hozó döntetlennel zárul.

Olaszország kieshet: a Squadra Azzura sorsa a skandinávok kezében vanReuters-felvételAz érintettek nem győzik hangsúlyozni, hogy szó sem lehet egyeztetésről. – Győzni akarunk, nem is gondolunk a 2:2-re! – szögezte le Morten Olsen dán szövetségi kapitány. A egykori kiváló védő joggal bizakodhat, hiszen csapata még nem kapott gólt, s ebben nagy szerepe van a kiválóan védő Thomas Sörensennek. Lars Lagerbäck, a svéd válogatott kapitánya osztja kollégája véleményét: – Eszünk ágában sincs bármiféle megegyezésen gondolkodni. Mi győzni szeretnénk, és egyáltalán nem foglalkozunk az olaszokkal. Várható kezdőcsapatok – DÁNIA: Sörensen –Helveg, Laursen, Henriksen, N. Jensen–Gravesen, Tomasson, D. Jen-sen–Grönkjaer, Sand, Jörgensen. SVÉDORSZÁG: Isaksson–Nilsson, Mellberg, Jakobsson, Edman– Wilhelmsson, Linderoth, Svensson, Ljungberg–Ibrahimovic, Larsson.

Nehéz helyzetben az olaszok

Sorsdöntő mérkőzés vár az olasz válogatottra, hiszen csak úgy juthat a negyeddöntőbe, ha legyőzi a már biztosan búcsúzó bolgár együttest, s emellett a dán–svéd találkozón kedvező eredmény születik számára. Trapattoni együttese elvileg könnyen begyűjtheti a három pontot, de az előjelek nem éppen kedvezőek. A játékosok egy része ugyanis nemcsak az összecsapással törődik, Christian Vieri például megsértődött az őt bíráló újságírókra, míg mások inkább az északiak csatájával foglalkoznak, azt követelve a vetélytársaktól, hogy meg se próbáljanak 2:2-es döntetlent játszani. Az azzurrik ráadásul három kulcsembert veszítettek a bolgárok elleni találkozóra: a köpésért megbüntetett Francesco Totti, valamint a két-két sárga lap miatt hiányzó Fabio Cannavaro és Gennaro Gattuso (utóbbi ráadásul a napokban apa lett, így a csapatvezetés engedélyével rövid időre haza utazott) is sokat segíthetett volna. Az olasz közvélemény hatalmas nyomást gyakorol a riválisokra, ennek újabb jele, hogy a RAI két plusz kamerával figyeli majd, hogy a dán és a svéd együttes sportszerűen játszik-e.

Várható kezdőcsapatok – OLASZORSZÁG: Buffon–Panucci, Nesta, Materazzi vagy Ferrari, Zambrotta–Fiore vagy Camoranesi, Pirlo, Perrotta–Cassano, Del Piero, Vieri. BULGÁRIA: Zdravkov–V. Ivanov, Pazsin, Zagorcsics, Sztojanov–Pejev, M. Petkov, Hrisztov, M. Petrov–Jankovics, Berbatov.

Továbbjutási matematika

A svédeknek a győzelem mellett bármilyen döntetlen továbbjutást jelent. A dánoknak – olasz siker esetén – a 0:0 nem jó, az 1:1 pedig csak akkor, ha Vieriék legfeljebb 1:0-ra nyernek. Ha a skandináv csata 1:1 és az olaszok két góllal bizonyulnak jobbnak a bolgároknál, az UEFA-koefficiens nekik kedvez, ha pedig nagyobb különbséggel győznek, már a gólarány alapján továbbjutnak. Ha a svéd–dán mérkőzésen nem döntetlen lesz az eredmény, és az olaszok nyernek, a skandináv derbi győztese és Trapattoni alakulata lép tovább. Ha az olaszok kikapnak, vagy döntetlent játszanak, kiesnek. (mti)

A MAI MŰSOR

C-CSOPORT – 20.45 (Guimaraes): Olaszország–Bulgária (Játékvezető: Ivanov – orosz).

20.45 (Porto, Bessa): Dánia –Svédország (Merk – német).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?