Az okos játék, az önbizalom és a tapasztalat is hiányzott

Feleslegesnek bizonyult a szá-molgatás, a magyar férfi-kézi-labdaválogatott utolsó cso-portmeccsén is vereséget szenvedett, a csehektől 33:27-re kapott ki a horvátor-szági Eb-n, így nem jutott tovább be a középdöntőbe.Fellángolásaik voltak„Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy

Feleslegesnek bizonyult a szá-molgatás, a magyar férfi-kézi-labdaválogatott utolsó cso-portmeccsén is vereséget szenvedett, a csehektől 33:27-re kapott ki a horvátor-szági Eb-n, így nem jutott tovább be a középdöntőbe.

Fellángolásaik voltak

„Az egész mérkőzésen baj volt az összpontosításunkkal, és úgy érzem, a fáradtság is megmutatkozott a második félidő közepén, hiszen belső poszton teljesen elfogytunk – nyilatkozta a csehek elleni meccs után Bánhidi Bence. – Sokkal többet kellene használnunk a fejünket, sokkal többet kellene okosabban játszanunk, ezt hiányolom a csapattól.”

A kapus Mikler Roland 37 lövésből tízet hárított a csehek ellen. Meglátása szerint nem működött túl jól a védelmük, és ő sem tudott segíteni a csapatnak. „Voltak fellángolásaink, de nem tudtuk átlépni a saját árnyékunkat. Nem voltunk eléggé feszesek, a csehek átlőttek minket, Ondřej Zdráhala pedig bárhonnan próbálkozott, szinte minden összejött neki, nem tudtuk megállítani” – értékelt a Veszprém kapusa, aki arra utalt, hogy a svájci St. Gallen irányítója 21 kísérletből 14 gólt dobott. Mikler elárulta, a szünetben Ljubomir Vranjes kapitány azt mondta, a négygólos hátrány nem a világ vége, és azt kérte, kezdjék lendületesen a második félidőt, akkor megtörhetik a csehek ellenállását. Ez csak részben sikerült, mert a magyaroknak volt egy 4:0-s sorozatuk, majd az 55. percben az egygólos különbségért támadhattak, de nem jártak sikerrel, ami végleg eldöntötte a meccset.

„A jó kezdés után elrontottuk a ziccereinket, és amikor ellenfelünk felzárkózott, idegességet éreztem a csapaton. Ez egy fiatal keret, sok tapasztalatra van szükségünk, de sajnos ezúttal csak rossz tapasztalatokat szereztünk, például arról, hogyan nem szabad játszanunk” – mondta Juhász Ádám, a Tatabánya irányítója, akire a válogatottban balszélsőként számítanak.

Vranjes elégedetlen

Ljubomir Vranjes a mérkőzést követő sajtótájékoztatón kijelentette, nem elégedett azzal, ahogyan játszottak. „Nem tudtunk hatvan percen keresztül azonos szinten kézilabdázni. Voltak jó időszakaink, de kevesebb, mint az előző két mérkőzésen. A jó kezdésünk után a csehek átvették az irányítást, és bár a második felvonásban visszakapaszkodtunk, az önbizalommal teli csehek ellen jobb teljesítményre lett volna szükség” – közölte a svéd edző, hangsúlyozva, hogy sok közös munkára van szükség az előrelépéshez.

Az MKSZ csalódott

A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) a középdöntőbe jutást tűzte ki célul, így érthető csalódottságának adott hangot a szervezet közleményében. „Válogattunk a minimális elvárást sem teljesítette – szögezi le az MKSZ, emlékeztetve arra, hogy az Eb-k 1994 óta íródó története során először zárta pont nélkül a tornát a nemzeti csapat. – A dánok ellen negyven percen át, a spanyolok ellen pedig mindvégig a torna szintjéhez és a magyar kézilabda rangjához méltó teljesítményt nyújtott a csapat, de az élsportban elsősorban az eredmény minősít, ezért mélységesen csalódottak vagyunk.”

Az MKSZ hozzáteszi, csalódást okozott Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány bemutatkozása is. A svéd edző továbbra is nyeretlen a magyar kispadon, mérlege egy döntetlen és négy vereség. „Azt is mérlegelnünk kell, hogy a régóta szükségszerű, mégis sokáig halogatott generációváltás éppen csak megkezdődött a válogatottnál, de a csehektől elszenvedett, fájdalmasan egyértelmű vereség utáni pillanatokban ez sem vigasz. A közeli és a távolabbi jövő rengeteg feladatot ró a magyar kézilabda minden szereplőjére” – zárul az állásfoglalás.

Nehezebb vb-selejtező

Lékaiék a 14. helyezéssel beállították a magyar csapat negatív rekordját, eddig csak 2010-ben, Ausztriában fordult elő, hogy csak két csapatot előztek meg a végső sorrendben. A mostani balsiker azt jelenti, hogy a jövő évi olimpiai kvalifikációs vb-t érintő selejtező sorsolásán a magyarok nem lesznek kiemeltek. Dánia és Németország házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikus résztvevője lesz a vb-nek, ahogyan a felsorolt három csapaton kívül a mostani Európa-bajnokság legjobb helyen végző csapata is. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?