Az esélyeseknek áll a zászló az éremcsatákban

pingpong20220428

Várt eredményeket hozott a férfi-asztalitenisz extraliga éremcsatáinak első felvonása, és minden valószínűség szerint már ma este kialakul az első négy csapat sorrendje.

Hodoson (még a kultúrházban, de már készül az új asztaliteniszcsarnok) 18 órakor a bajnokság harmadik helyezettje, az árvai Nižná vendégeskedik. S bár legutóbb nyerni tudott a csallóközi faluban, ezúttal kevés esélye van a teljes felállásban asztalhoz álló hatszoros bajnok otthonában. Ezt már a döntő keddi, nižnái eredménye (5:2 a vendégek javára) is igazolta.

„Különösebb gond nélkül nyertünk idegenben, 2:0-s vezetésünk után még egyenlítettek a hazaiak, de utána már az történt, amit mi akartunk. A végén várható eredmény született – tájékoztatta lapunkat Jozef Kmeť hodosi klubelnök. – Mintegy száz néző előtt jó hangulatú mérkőzést játszottunk, nem roppantak össze ebben a légkörben a fiúk. Otthon sem szabadna kikapnunk, bár a sportban minden lehetséges, néha a szerencsén vagy egy-egy csuszán múlik a végeredmény. Ha nyerünk, az utóbbi nyolc évben hetedszer leszünk bajnokok.”

Galántán sem termett babér a hazaiaknak a bronzcsatában, miután a rozsnyói Geológ  5:1-es sikerét hozta az első találkozó. A mátyusföldiek csak csodával határos módon tudnák megnyújtani a párharcot. Ma 18 órakor kezdenek Rozsnyón, és hazai győzelem esetén a csapat a tavalyi ezüstérme után megismételheti tavalyelőtti bronzsikerét. „Nem akarjuk megengedni, hogy a harmadik, szombati mérkőzés is sorra kerüljön. Bár igaz, hogy ismét 0:0-val kezdünk, és minden megtörténhet – mondta esélyeikről Zoltán Gallo rozsnyói csapatvezető. – Galántán semmivel nem lepett meg bennünket ellenfelünk, várt lefolyása volt a mérkőzésnek, s a minőségbeli különbség is megmutatkozott.”

Galántán már a négy közé kerülés is nagy siker, de azért megpróbálták, hátha több is összejön. „Nem hiányzott a fiúkból az akarat, nagyon is bennük volt, túlmotiváltan játszottak. A rozsnyóiak egyértelműen jobbak voltak, megérdemelten nyertek. Mi azonban nem adjuk fel, csodával határos módon még nyerhetünk, ha már otthon nem tudtunk meglepetést okozni. Reméljük, az eredmény és a mutatott játék is jobb lesz” – tette hozzá Bíró László, a galántai Gasto klubalelnöke.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?