Az érintett pert fontolgat

Párizs. Lapértesülés szerint a férfi egyes döntőse, az argentin Mariano Puerta volt az, akinek pozitív eredményt hozott a doppingtesztje az idei francia nyílt teniszbajnokságon. A játékos cáfolja, hogy tiltott szert használt volna, és pert fontolgat.

Párizs. Lapértesülés szerint a férfi egyes döntőse, az argentin Mariano Puerta volt az, akinek pozitív eredményt hozott a doppingtesztje az idei francia nyílt teniszbajnokságon. A játékos cáfolja, hogy tiltott szert használt volna, és pert fontolgat. A L’Equipe arról írt, egy olyan teniszező akadt fenn az ellenőrzésen, aki a második héten is versenyzett. Az újság szerdai számában már név szerint említi a 27 éves dél-amerikait, aki nagy meglepetésre jutott el a fináléig, ott azonban kikapott a spanyol Rafael Nadaltól. A lap úgy tudja, a serkentők közé tartozó etilefrint találtak az argentin klasszis szervezetében.

A jelenleg a tokiói tornán szereplő Puerta 2003 februárjában egyszer már lebukott, akkor klenbuterol használata miatt kilenchónapos eltiltást kapott, s csak tavaly júliusban tért vissza a pályára. Akkor 440. volt a hagyományos világranglistán, jelenleg a tizedik.

Visszaesőként akár életre szóló eltiltást is kaphat. „Nagyon mérges vagyok. Felvettem a kapcsolatot jogászaimmal, mivel semmi alapja sincs a történetnek, az újság bizonyítékok nélkül közli, hogy doppingoltam. Azt is furcsállom, hogy a nemzetközi szövetségtől vagy a férfitornákat szervező ATP-től sem kaptam telefonhívást. Az első doppingvétségem után nagyon óvatossá váltam, és nem élek tiltott szerrel” – nyilatkozta Puerta. (mti)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?