Az aranyért játszhat a magyar férfi vízilabda-válogatott

<p>Hat év után ismét világbajnoki döntőben szerepelhet a magyar férfivízilabda-válogatott: Benedek Tibor csapata a csütörtöki elődöntőben 11:10-re győzte le az olimpiai bajnok Horvátországot, s a ma esti fináléban Montenegróval találkozik.</p>

Döntőt ért a Varga-figuraA horvátok az első negyedben könyörtelenül kihasználták első három emberelőnyüket, s vezettek 3:2-re. A második játékrészben a magyarok fordítottak, Vámos második gólja után Madaras Norbert megúszásból volt eredményes, majd Szivós Márton jelentkezett két hatalmas bombával. A horvátok viszont sokszor játszhattak emberelőnyben (a végső kiállítási arány 17:8 volt!), így félidőre 6:5-ös magyar vezetés állt az eredményjelzőn. Nagy Viktor egy ötméteres hárításával folytatta a mérkőzést, a magyarok elhúztak, s a negyedik negyedben már három góllal, 10:7-re vezettek. A horvátok azonban négy perc alatt egyenlítettek, pedig Nagy Viktor többek között egy újabb büntetőt is kivédett. A Varga testvérpár viszont pont ebben a kritikus pillanatban mutatta be a meccs legszebb jelenetét: Dániel passzolt a középre beúszó Dénesnek, aki a levegőből továbbhúzta a labdát a kapuba – a magyarok 11:10-re nyertek, s ezzel döntősök a vb-n!„Amikor gyerekek voltunk, sokszor játszottunk így a vízben, dopplereztünk. Időszerű volt már elővenni, még ha volt is benne kockázat” – mondta nagy mosollyal a győztes gólt szerző Varga Dénes az Indexnek. A lelkierő döntött„Jól védtem, de mindenki, aki ma a vízben volt, és a csapathoz tartozik, hozzátette azt, amit tud. Mindennek klappolnia kellett ahhoz, hogy nyerjünk” – nyilatkozta az Origónak Nagy Viktor, a magyarok kapusa, aki végig extázisban védett, hárított két ötméterest is. Varga Dániel csapatkapitány szerint a lelkierő döntött: „Fárasztó volt ennyi hátrányt védekezni, de érdekes, hogy a horvátok még jobban elfáradtak, a kritikus emberelőnyöket ők nem tudták belőni. Amikor már mind a két csapat fáradt volt, akkor nekünk nagyobb volt a lelkierőnk. Annyira hittünk magunkban, annyira alázatosan küzdöttünk, hogy csak mi nyerhettünk” – mondta Varga az Origónak. Elhiszik, hogy jókBenedek Tibor szövetségi kapitány szerint a játékosok önbizalma a siker titka. „Harcoltunk keményen, minden nehézségen át kell magunkat verekedni, mert semmit nem adnak ajándékba. A játékosok szíve óriási. Elhiszik magukról, hogy jók, és tényleg jók” – idézte a válogatott honlapja a kapitányt.A magyarok ellenfele a ma esti (22.15) döntőben az a Montenegró lesz, amely 10:8-ra verte a címvédő olaszokat. A magyarok egyébként legutóbb 2007-ben, Melbourne-ben játszhattak vb-döntőt, akkor a horvátoktól vereséget szenvedtek. A magyarok tíz évvel ezelőtt éppen Barcelonában nyerték eddigi utolsó világbajnoki címüket. (MTI, ns, o-o) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?