Az Anfield hangulata verhetetlen

OROSKY TAMÁSPozsony. Bár játszott a Real Madridban és a Manchester Cityben is, a szeme akkor csillogott igazán, amikor nevelőegyesületéről, a Liverpoolról beszélt.

OROSKY TAMÁS

Pozsony. Bár játszott a Real Madridban és a Manchester Cityben is, a szeme akkor csillogott igazán, amikor nevelőegyesületéről, a Liverpoolról beszélt. Steve McManaman, az angol labdarúgó-válogatott korábbi középpályása készséggel állt az újságírók rendelkezésére a BL-trófea pozsonyi bemutatása alkalmával.

Mennyire jelentős egy futballista pályafutásában a Bajnokok Ligája megnyerése?

Minden országnak megvan a maga bajnoksága, de a BL mégis fontosabb mindegyiküknél. Ha ezt a sorozatot meg akarja nyerni egy csapat, akkor a legeslegjobbnak kell lennie valamennyi európai gárda közül.

Ön kétszer is a magasba emelhette a BL-trófeát a Real Madrid játékosaként. Hogy emlékszik ezekre a pillanatokra?

A finálék mindig különleges élményt jelentenek. A 2000-es döntőben nagyon ideges voltam. A Madriddal lényegében outsidernek számítottunk a Valencia ellen, mivel ellenfelünk sokkal jobb formában volt, lazák lehettek. A meccs mégis könnyűnek bizonyult számunkra, az elejétől kezdve jól ment a játék, és 2:0 után már eldőlt a meccs (a végeredmény 3:0 lett – a szerk. megj.). A párizsi győzelmünket követő ünneplés pillanatai örökre emlékezetesek maradnak. A 2002- es döntő a Leverkusen ellen már izgalmasabb volt, a meccs sokáig nyílt volt, de végül mi nyertünk 2:1-re.

Mennyiben más az angliai stadionok légköre, mint a spanyoloké?

Van különbség. A liverpooli Anfield szurkolói elképesztően hangosak. A madridi Santiago Bernabéu ugyan jóval nagyobb, de az angolok szenvedélyes szurkolók, egészen különleges atmoszférát tudnak teremteni. Akár a Liverpoolnak kedvező az állás, akár nem, ők végigéneklik a meccset. Bár liverpooli születésűként lehet, hogy némileg elfogult vagyok.

A vörösök öt év után tértek vissza a BL-be. Ön szerint hogy fognak szerepelni?

Manapság bármilyen mecscsen nagyon nehéz győzni a BL-ben, amit a Ludogorec Razgrad ellen az utolsó pillanatokban kivívott 2:1-es siker is mutat. Azt várom a csapattól, hogy továbbjutnak a csoportból. De még fontosabb, hogy ez ne csak egy egyszeri szereplés legyen, hanem a klub hosszú távon is BL-résztvevő maradjon.

Önnel ellentétben nagyon kevés brit játékos tudott bizonyítani külföldi klubokban. Mi ennek az oka?

Nagyon sokan nem is akarják elhagyni a Premier League-et, talán azért is, mert ez egy erős, színvonalas bajnokság. Az én esetemben minden ideális volt, még nem volt gyerekem, a feleségem Berlinben élt, így nem volt olyan nagy a váltás. De például Wayne Rooney most nagyon boldog, mert a családja vele lehet Manchesterben. Gareth Bale-lel is beszéltem Madridba igazolása előtt. Neki is meg kellett tanulnia egy új nyelvet, meg kellett szoknia az új környezetet, ami akár fél évig is eltarthat. De mindenképpen megéri a fáradságot, nagy tapasztalatot jelent a légióskodás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?