Az akarat és a szív győzelme Komáromban

Komárom |

<div>Hogyan lehet egy nemzetközi kupadöntő után kevéssel, holtfáradtan, a csapatkapitányt nélkülözve 93:80-ra legyőzni a kellően kipihent alapszakaszgyőztest?&nbsp;</div>

A komáromi kosarasok csütörtök este megmutatták a kassaiak ellen.  Az MBK Rieker Com-therm csapata az Alpok–Adria-kupa hétfői megnyerése után földobódva várhatták a kassaiak elleni playoff-elődöntő 4. mérkőzését. Ugyanakkor a szlovéniai kiruccanás után fáradtan, a sérült csapatkapitány Sinisa Bilic nélkül léptek pályára a komáromiak, azzal a nem kis teherrel a vállukon, hogy egy esetleges balsiker után a kassaiak három meccslabdához juthatnának 3:1-es vezetésnél a négy győzelemig tartó sorozatban.  Talán mindezen tényezők összessége okozta, hogy a hazaiak szinte valamennyi játékosa a nagyszerű megoldások mellett időnként hajmeresztő bakikat követett el. Farad Cobb pl. a félidei szünet előtt egytámadásnyi idővel úgy vesztette el a labdát, hogy még sportszerűtlen faultot is összeszedett (azaz a kassai büntetők után még a vendégek is támadhattak), hogy aztán rögtön a folytatásban egy alley-ooppal nyisson.  Amikor Roman Vido, a hazaiak centere meglehetősen korán, a 27. percben kipontozódott, félő volt, hogy a 11 játékost rotáló vendégek fizikailag felőrlik a Duna-partiakat. Akkorra azonban a komáromiak a remek második negyedüknek köszönhetően tíz ponton felülre tornászták az előnyüket, amit lényegében a meccs végéig megőriztek. „Igazán fáradtak voltunk a szlovéniai úttal a hátunk mögött. De sikerült még extra energiát találnunk magunkban, amivel megnyertük a meccset”– mondta lapunknak a meccs után a 16 pontig jutott Vuk Djordjevics, aki bő 35 percnyi játékidő után alig állt a lábán.  Wayne Langstonnak egy kicsivel több pihenő jutott, s az amerikai center ezt 23 ponttal és óriási küzdéssel hálálta meg. De ez utóbbi, a megalkuvás nélküli akarás az egész csapatra jellemző volt. Bár az arcokon látszott a fáradtság, a szívük és a szurkolók hathatós buzdítása vitte előre a komáromiakat, ahogy azt Richard Ďuriš vezetőedző is „megjósolta” a találkozó előtt.  „Extra sűrű, főleg fizikálisan nehezen elviselhető programunkban a játékosoknak óriási köszönet jár azért, ahogy a meccset lejátszották. Olyan belső erővel küzdöttek, ami győzelmet ért. Mindenki a saját átlagánál jobbat nyújtott, amivel sikerült pótolni csapatkapitányunkat, aki már nem léphet pályára a szezonban – nyilatkozta az Új Szónak a csuromvizes szakember a 93:80-as győzelem után. – Nagyon örülünk, hogy továbbra is nyílt a sorozat, amely 2:2re áll. Még két próbálkozásunk van arra, hogy Kassán is győzzünk egyszer, ami a továbbjutáshoz kellene. Ha ugyanilyen hozzáállással rukkolunk ki szombaton keleten, lesz esélyünk, a legutóbbi ottani meccsen is nagyon közel álltunk a sikerhez, másfél perc hiányzott hozzá.”  Az egyik fél négy győzelméig tartó sorozatának 5. találkozóját ma (18.00) élőben közvetíti a 213 TV. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?