Az Ágyúsokat nem érte találat

London/Genk/Eindhoven. Csaknem három hétig kénytelenek leszünk nélkülözni az oly szépen beindult Bajnokok Ligája-előadásokat, az első csoportkör 48 mérkőzése után szilencium következik, csak október 22-én és 23-án folytatódik az erőltetett menet a nagy pénzekért, miliókért

Látványos futballt és hat gólt hozott az AEK Athén–Real Madrid BL-találkozó, Zidane (fehér mezben) kétszer talált a görögök kapujábaReuters-felvételHogy eddig kik zsebelték be a legtöbbet? Elég táblázatokra nézni: Arsenal, Milan, Manchester United, Barcelona, Valencia. Ezek a csapatok még százszázalékosak és tudjuk, hogy a 32-es táblára kerülésért mindenki 3 millió svájci frankot kapott, aztán minden egyes csoportmeccsért (tekintet nélkül az eredményre) további 500 ezret, aztán ugyanennyit a győzelemért, felét a döntetlenért. Ne is számoljunk, elég, ha megjegyezzük: egy svájci frank 28,757 szlovák koronát ér...

De beszéljünk a játékról, mert bár a pénz Nagy Úr, futball nélkül nem szokott gyarapodni. Szerdán jó játékban nem volt hiány, s ennek megfelelően hihetetlenül sok gól született: 28 (huszonnyolc!). Ebből bőven kivette részét a Liverpool, amely az FC Basel elleni balszerencsés (1:1, három kapufa) után látványos futballozással legázolta a Szpartak Moszkvát. Az oroszok két éve nem tudnak kupameccset nyerni, s elvesztették korábbi szerepüket kontinensünk labdarúgásában. A veterán Csercseszov kapusnak köszönhetik, hogy nem kaptak egy tizest. Csak a hullámvölgyben lévő szegény Owen nem és nem tudott eredményes lenni.

Az Arsenal is lövi a gólokat, a francia légiósoktól hemzsegő „Ágyúsok” eddig mindenkit eltaláltak, őket viszont nem érte „golyó”. Nem hiába tartják az európai stílusban futballozó brit együttest kontinensünk legjobb formában lévő klubcsapatának.

Majdnem BL-rekord született a Valencia–Basel meccsen. A szakadó esőtől felázott vizes pálya mintha megihlette volna a csapatokat, igyekeztek vízilabda-eredményt kialakítani, s ha úgy vesszük, sikerült is. 30 perc után 4:0 volt az eredmény, s fél órával a befejezés előtt 6:2. Utána a bíró nem adott meg a hazaiaknak egy szabályos gólt, majd nem ítélt javukra jogos tizenegyest. Ha mindez megtörténik, a Valencia megdönti a Paris SG–Trondheim BL-csúcsot (7:2). Oliver Gross, a zsolnaiakat kiverő Basel edzője: „Ellenállhatatlanok voltak a hazaiak, főleg Aimar. Örülhetünk, hogy csak hatot kaptunk.!”

Az Inter csak kettőt kapott és kikapott. Ez önmagában is érdekes, de ha hozzávesszük, hogy az olasz szuperklubnak ez volt hazai pályán az első veresége, akkor már szenzációnak számít: 1963-tól a 35. meccsen kapott ki – a gólvágó Vieri nélkül. A technikás franciák leiskolázták a kék-feketéket, akik Hector Cúper edzőjük szerint csak zavarodottan futkostak a pályán. De a túl magabiztos argentin tréner körül is van némi zűr, meggyűlt a baja a játékosokkal és a szurkolókkal.

Fabio Capello szakvezető körül viszont már valamennyire megnyugodtak a kedélyek, mert a „Farkasok” (AS Roma) kezdenek magukra találni, győztek Genkben. De hogyan?! A 9. perctől emberelőnyben játszottak, s csak a 81.-ben szerezték a gólt, amelyre Casano élete végéig emlékezni fog: 22 (!) méterről fejelte az üres kapuba a labdát. Nem felhőfejes volt, csak amolyan „egyszerű”, a labda bevánszorgott a hálóba.

Farkasordító hidegben zajlott a Trondheim–Ajax mérkőzés, a csapatok inkább csak a mozgással törődtek, mintsem a góllövéssel. Az Eindhoven viszont igyekezett futballozni, de az Arsenal után a Dortmundtól is korán kapott egy potyagólt, s utána a rutinos német csapat, a sziporkázó Rosickýval az élen (gólt lőtt és gólpasszt adott), nem engedte ki kezéből a győzelmet. Az AEK Athén viszont igen (3:1-re vezetett), de hát a Real volt az ellenfele, amely a változatos meccsen játékosságban tűnt ki, a hellének kontratámadásokkal.

A BL első csoportkörének 48 mérkőzéséről általában elmondhatjuk: soha rosszabb látványosságot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?