Australian Open: Búcsúztak a 2. kiemeltek

tenisz
Melbourne |

A címvédő spanyol Rafael Nadal szerdai kiesése lavinát indított el az ausztrál nyílt teniszbajnokság mezőnyében: csütörtökön a férfiaknál és a nőknél is kiesett a 2. kiemelt.

Elsőként Casper Ruud esett ki a 2. fordulóban. A 24 éves, kétszeres Grand Slam-döntős norvég játékost – akinek esélye volt arra, hogy a világranglista élére kerüljön – Jenson Brooksby ütötte el a továbbjutástól. Az ATP rangsorában 39., első AusOpenén szereplő amerikai közel négyórás csatában diadalmaskodott.

A 8.-ként rangsorolt amerikai Taylor Fritzet a hazai Alexei Popyrin búcsúztatta ötszettes csatában, míg a sérülésből nemrég visszatért, 12. kiemelt Alexander Zverev a selejtezőből szerencsés vesztesként főtáblára került amerikai Michael Mmoh-val szemben maradt alul viszonylag simán. Kiesett az argentin Diego Schwartzman (23.) is, aki a szintén amerikai – és szintén teljesen ismeretlen – Jeffrey Wolftól kapott ki. A spanyol Pablo Carreno-Bustát (14.) a francia Benjamin Bonzi verte öt szettben.

A nőknél is kiesett a torna 2. kiemeltje. Onsz Dzsabőr 6:1, 5:7, 6:1-re maradt alul a cseh Markěta Vondroušovával szemben. Az első kör után térdproblémákra panaszkodó tunéziai csak a második játszmában tudta felvenni a versenyt Vondroušovával.

A versenynapon búcsúztak további kiemeltek is: az orosz Veronika Kugyermetova és Ljudmila Szamszonova, valamint az észt Anett Kontaveit számára is véget ért a melbourne-i viadal.

Csakúgy, mint Anna Karolína Schmiedlová számára. 2. fordulóbeli meccsükön az olasz Camila Giorgi gyors brékje döntötte el az első szettet (6:4). A folytatásban az agresszíven teniszező olaszt meg tudta lepni szlovák riválisa, de 2:0-ról így is 2:3 lett gyorsan, s az újra lendületbe jött Giorgi 6:3-mal biztosította a továbbjutását. „Jobban és bátrabban játszott, nem találtam a ritmust, mert végig nyomás alatt tartott – idézte Schmiedlovát a TASR. – Nem ment a játék, elégedetlen vagyok a teljesítményemmel. Másrészt négy meccset nyertem Melbourne-ben, amit nem vártam, így pozitív az összkép.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?