Augusztus elején új fejezet kezdődött

Nem sokkal a IV. liga rajtja előtt végveszélyben volt a szebb napokat látott komáromi labdarúgócsapat. Már-már úgy tűnt, a nyitófordulóban nélküle zajlanak a küzdelmek. A városban azonban akadt egy ember, aki megmentette a klubot.

Nem sokkal a IV. liga rajtja előtt végveszélyben volt a szebb napokat látott komáromi labdarúgócsapat. Már-már úgy tűnt, a nyitófordulóban nélküle zajlanak a küzdelmek. A városban azonban akadt egy ember, aki megmentette a klubot.

A nyár kellős közepén bajban volt az akkori vezetés, s jelezte: egyesülne a szakosztály az V. ligába feljutott gyulamajori csapattal, az FC Majorkával. Ebből azonban nem lett semmi. Vajon miért? „Tárgyalóasztalhoz ültünk ugyan, de nagyon gyorsan el is vetettük a fúzió gondolatát, ugyanis az FK 1899 illetékesei azt szorgalmazták, hogy egyesüljön a két felnőtt gárda. Az elfogadhatatlan feltételek miatt július végén nem jutottunk közös nevezőre” – emlékezett vissza Hámori Vladimír, a járási bajnok FC Majorka klubelnöke.

Ezután igencsak felgyorsultak az események, egyik napról a másikra a megszűnés fenyegette az egykoron sikert sikerre halmozó együttest. Egy héttel(!) a bajnoki rajt előtt lemondott a szakvezetés és szétesett a csapat, a legjobb játékosok a reménytelen helyzetre való tekintettel hátat fordítottak a klubnak. Augusztus 4-én egy kisebb küldöttség felkereste Hámori Vladimírt, s kerek perec kijelentette: segítsen!

„Mindig is szívügyem volt a komáromi labdarúgás, ezért nem mondhattam nemet. Gyorsan kellett cselekedni, hiszen hat nap múlva kezdődött a bajnokság. A KFC-stadionba meghívtuk az FK 1899 és az FC Majorka valamennyi labdarúgóját, és kiválasztottuk a legjobbakat. Ez az összejövetel valódi zsibvásárra emlékeztetett. A kiemelt futballisták léptek pályára aztán a IV. ligában. A maradék pedig Szentpéteren játszott, miután megegyeztünk az ottani vezetőkkel. Az előbbi csapat a KFC Majorka nevet kapta (hivatalosan azonban a tavaszi idény végéig marad az FK 1899 Komárno elnevezés – a szerk. megj), s a járási bajnokságot nyert gárda trénere, Karol Múčka irányítja. A tartalékcsapat pedig FC Majorka/Svätý Peter név alatt szerepel az ötödik vonalban” – mondta Hámori Vladimír, a lila–fehér–égszínkék klub első embere.

Közvetlenül a nagy „földrengés” után már kupameccset játszott a KFC Majorka, és elsöprő győzelmet aratott az ógyallaiak ellen, majd a tartalékcsapatát is megleckéztette, ám a 3. fordulóban már nem bírt a III. ligás negyediekkel. Hat nappal a fúzió után következett az első bajnoki.

„Nagyon nehezen győztük le 2:1-re az újonc bánkeszieket, aztán 4:1 arányban diadalmaskodtunk Verebélyen, s azt hittük, minden rendben van. Következett a gútaiak elleni rangadó, amelyen nagy pofont kaptunk. A 4:1-es hazai fiaskó után magunkra találtunk, zsinórban szereztük a győzelmeket, az éllovas Lapáš otthonában azonban esélyünk sem volt a sikerre, hiszen ott nem csak labdával játsszák a focit...” – magyarázta Böröczky József, a KFC Majorka vezetőségi tagja, a komáromi labdarúgás krónikása.

Végül az előkelő harmadik helyen zárta az őszi idényt a Duna-parti gárda, melynek ugyanannyi pontja van, mint a második mocsonokiaknak. Az éllovas nagylapásiak tízpontos előnyre tettek szert, s úgy tűnik, senki sem veszélyezteti III. ligába jutásukat. Habár még 15 forduló hátravan...

„Nem vagyunk elégedetlenek, hiszen a menet közben alakult együttes dobogós helyen zárta az első felvonást. A gútaiak elleni, hazai kudarcon kívül még két fájó vereséget könyvelhettünk el: Tolmácson (0:2), valamint Balonyban (1:2). Az utóbbi meccsen az utolsó másodpercekben úszott el a három pont” – említette Anton Litva klubtitkár.

Figyelemre méltó: egy kivételtől eltekintve a IV. és az V. ligás csapat (az utolsó helyen tanyázik) valamennyi játékosa a Komáromi járásból való, csak Kökényesi Attila „idegenlégiós”, ő nagykéri. A közeljövőben azt szeretné a szakosztály, ha visszatérnének az egykori komáromi labdarúgók.

„Nem titkoljuk, elégedetlenek vagyunk egy-két játékos hozzáállásával, ezért nekik távozniuk kell. December 2-án kezdődik a téli alapozás, előtte azonban kiértékeljük az őszi idényt. Hogy mik a terveink? Egy hellyel előrelépni a tabellán, s tovább építeni a csapatot. Azt szeretnénk, ha négy-öt év múlva ütőképes együttesünk lenne. Hogy ez mire lesz elegendő, egyelőre nem tudjuk. Örülnénk, ha a város jövőre is a mostani összeggel segítene; ezen kívül még az idegenforgalmi vállalat és a PTH támogatja a szakosztályt, amely 180 labdarúgóval rendelkezik. Az ugye a napnál is világosabb, hogy a csapatok utaztatása nem egy olcsó szórakozás. Tehát mindenkinek a segítsége jól jön, továbbra is tárt karokkal várjuk azokat, akiknek szívügyük a komáromi labdarúgás. Mi senkire sem haragszunk, még a volt vezetőkkel is jó a kapcsolatunk” – búcsúzott Hámori Vladimír, aki azt is elárulta, hogy a klubnak már van internetes honlapja (www.kfcmajorka.sk), amelyen a csapattal kapcsolatos érdekességek, friss hírek olvashatók.

A lila–fehér–égszínkék klubban még mindig nem akarják elhinni, hogy örökre eltávozott egyik tehetséges játékosuk, Csicsay Patrik, aki térdszalagszakadás miatt kénytelen volt kihagyni az őszi idényt, s januárban kezdte volna a téli alapozást. A 20 éves labdarúgó éppen a ČFK Nitra otthonában aratott bravúros, 2:1-es győzelem napján, november 17-én hunyt el tragikus hirtelenséggel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?