Asztalitenisz: hodosi búcsú Európától

hodos
Hodos |

Bár 3:2-re megnyerték a székelyudvarhelyiek elleni visszavágót, a hodosi asztaliteniszezők nem tudták kiharcolni a negyeddöntőbe jutást az Európa-kupában.

A hodosiak a múlt héten 3:2-re kikaptak Székelyudvarhelyen az Európa-kupa-negyeddöntő első szakaszának első mérkőzésén, és bár a pénteki visszavágón ugyanilyen arányban győzni tudtak, végül a rosszabb szettarány miatt befejezték szereplésüket a nemzetközi kupában.

„Csalódás ez az eredmény, sajnos egyértelműen a gyengébbik csapat jutott tovább ebben a párharcban. Az odavágón kiugrott Lelkeš Zoltán válla, akinek ezért fel is kellett adnia a meccsét. A pénteki visszavágóra a tartalékaink közül választottuk ki a helyettesét. Bár Csánó György sima vereséget szenvedett, de mindent beleadott, elégedettek voltunk a teljesítményével, nem rajta múlt a kiesés. Lelkeš sérülése miatt tuladjonképpen az odavágón és a visszavágón is egy-egy ajándékgyőzelmet kapott az ellenfél – részletezte a párharcot Jozef Kmeť, a hodosiak klubelnöke. – Mindezek ellenére még így is szoros volt a párharc, a székelyudvarhelyiek 22:20-as szettaránnyal győztek. Peter Šereda ezúttal is megnyerte mindkét mérkőzését, Samuel Novota teljesítményével azonban ezúttal sem voltam elégedett, neki meccslabdája is volt, de nem tudott élni vele.ˮ

Érdekesség, hogy a visszavágó után az Európai Asztalitenisz-szövetség honlapja először még külön cikket szentelt a hodosiak továbbjutásának, és csak később jöttek rá, hogy elszámolták magukat.

A hodosiak még a Közép-európai Szuperligában is érdekeltek, ahol a negyeddöntő sorsolását várják. A szlovák bajnokságot hibátlan mérleggel, magabiztosan vezetik, ugyanakkor Lelkeš sérülése miatt Jozef Kmeť szerint a csapat erősítésre szorul. „Most már a bajnoki cím megszerzése a legfontosabb számunkra. Lelkeš az orvosok szerint legalább két hónapig nem állhat a rendelkezésünkre, így szeretnénk egy új játékost igazolni a télen, mert hiába van két jó asztaliteniszezőnk, ketten nem ideális végigjátszani egy bajnokságotˮ – mondta a klubelnök.

Érdekes

EURÓPA-KUPA, negyeddöntő

Első szakasz, visszavágó: SK Vydrany–CSS-SZAK Odorheiu Secuiesc (romániai) 3:2 – Peter Šereda–Cservik Kristián 3:1, Samuel Novota–Sebastian Loso 2:3, Csánó György–
György Szilárd 0:3, Peter Šereda–Sebastian Loso 3:2, Samuel Novota–Cservik Krisztián 3:2. 
Az első mérkőzésen – 2:3, továbbjutottak a székelyudvarhelyiek, 22:20-as szettaránnyal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?